Foto: DELFI

Noslēdzot savu pirmo šīgada izbraukuma sēriju, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā tiekas ar Čerepovecas "Severstaļ" vienību, kas ir rīdzinieku tiešā konkurente cīņā par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņas turnīrā.

Dueļa sākums iecerēts plkst.18 pēc Latvijas laika, bet to tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Abas komandas pirmoreiz šosezon savā starpā tikās pagājušajā otrdienā Rīgā, kad laukuma saimnieki bija pārāki ar 2:0.

Pēdējo septiņu maču laikā Rīgas "Dinamo" izdevies tikt pie piecām uzvarām, turklāt tikai vienā no šīm spēlēm komanda nav izcīnījusi punktus. Tikmēr "Severstaļ" vienība pēdējā laikā spēlē nesekmīgi, uzvarot tikai divās no iepriekšējām deviņām cīņām.

Kā zināms, šo izbraukuma sēriju rīdzinieki sāka svētdien, kad pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 svarīgā cīņā apspēlēja latviešu speciālista Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, savukārt otrdien pārliecinoši ar 0:3 tika atzīts līgas vadošā kluba Maskavas CSKA pārākums.

Pēc šīs cīņas Rīgas komandai sekos piecas spēles savā laukumā, bet noslēdzošie pieci regulārā čempionāta mači jau būs izbraukumā.

Šajā izbraukumā "Dinamo" treneri līdzi ņēmuši 25 hokejistus - vārtsargus Jakubu Sedlāčeku, Džefu Delorjē un Salvi Balandīnu, aizsargus Krišjāni Rēdlihu, Kristapu Sotnieku, Oskaru Cibuļski, Čārlzu Genoveju, Milanu Jurčinu, Mārtiņu Poreju, Aleksandru Jerofejevu un Ralfu Grīnbergu, kā arī uzbrucējus Lauri Dārziņu, Miku Indraši, Miķeli Rēdlihu, Līnusu Videlu, Kailu Vilsonu, Robertu Bukartu, Andri Džeriņu, Gintu Meiju, Mārtiņu Cipuli, Gunāru Skvorcovu, Kasparu Saulieti, Māri Bičevski, Broku Troteru un Rodrigo Ābolu.

Rietumu konferencē Rīgas "Dinamo" ar 62 punktiem 49 mačos ieņem desmito vietu, no labāko astoņnieka atpaliekot par diviem punktiem. Arī 11.pozīcijā esošās "Severstaļ" komandas kontā pašlaik ir 62 punkti, taču tai ir viena spēle rezervē.

Rīgas kluba vadība iepriekš komandas sniegumu sezonas ievadā novērtēja kā neapmierinošu, ar šādu pašu vērtējumu atkārtoti klajā nākot arī novembra sākumā.

Starpsezona Rīgas "Dinamo" nometnē tika aizvadīta lielā neziņā, jo komanda, pēc padomes priekšsēdētāja Jura Savicka teiktā, tikai oktobra vidū esot atradusi jaunu ģenerālsponsoru pēc līdzšinējā galvenā naudas devēja gāzes kompānijas "Itera" aiziešanas un spējusi norēķināties ar hokejistiem.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam salīdzinājumā ar pagājušo sezonu paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli. Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tikusi likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

Rīgas "Dinamo" iepriekš aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot "Donbass" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!