Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" šodien otrajā izbraukuma spēļu sērijas mačā tiekas ar Latvijas aizsarga Māra Jasa pārstāvēto Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu.

Mačs sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Portāls "Delfi" piedāvās sekot līdzi spēlei ar on-line translācijas palīdzību arī mobilajos telefonos - i.delfi.lv.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē šosezon Rīgas "Dinamo" savā laukumā uzvarēja ar rezulātu 6:3.

Latvijas klubs ir piedzīvojis divus zaudējumus pēc kārtas, bet pēdējās desmit spēlēs Rīgas "Dinamo" ticis pie pieciem panākumiem. Savukārt "Ņeftehimik" hokejisti pēdējās desmit cīņās izcīnījuši četras uzvaras, bet iepriekšējā mačā Ņižņekamskas komanda ar 5:2 savā laukumā pieveica Maskavas CSKA.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Latvijas klubs ar 49 punktiem 32 spēlēs ieņem sesto vietu, bet "Ņeftehimik" komanda ar 43 punktiem 31 mačā atrodas astotajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Jass "Ņeftehimik" komandas sastāvā debitēja 3.decembrī un līdz šim ir aizvadījis trīs spēles, kurās ar rezultativitātes punktiem nav izcēlies. Latvijas aizsargs aizvadītajos mačos nopelnījis divas soda minūtes un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Kā ziņots, pirmajā šīs izbraukuma sērijas mačā Rīgas "Dinamo" trešdien ar 3:5 piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" komandai šajā cīņā traumu dēļ nepalīdzēja abi labākie vārtu guvēji Marks Hartigans un Lauris Dārziņš. Tāpat nespēlēja arī Gints Meija.

Tikmēr debiju KHL šajā cīņā piedzīvoja uzbrucējs Raimonds Vilkoits un aizsargs Jānis Andersons. Ja Andersons iepriekš jau bija devies vairākos izbraukumos ar Latvijas klubu, tad Vilkoits, kurš spēlēja kopā ar Robertu Bukartu un Aināru Podziņu, uz "Dinamo" vienību izsaukts pirmoreiz.

Jau ziņots, ka iepriekš Rīgas "Dinamo" aizvadīja četru mājas spēļu sēriju. Tajā Latvijas klubs ar rezultātu 3:2 pieveica Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" komandu, tad ar 2:1 uzvarēja latviešu uzbrucēja un bijušā "Dinamo" spēlētāja Mārtiņa Cipuļa pārstāvēto Habarovskas "Amur" komandu, pēc tam ar 4:1 pieveica Latvijas aizsarga Aleksandra Jerofejeva pārstāvēto Novokuzņeckas "Metallurg" vienību, bet šīs mājas spēļu sērijas pēdējā mačā Latvijas klubs ar 1:2 zaudēja Latvijas speciālista Igora Pavlova trenētajai Maskavas "Spartak" vienībai, pārtraucot savu četru uzvaru sēriju.

Pēc mača ar "Ņeftehimik" komandu Rīgas "Dinamo" izbraukumā svētdien tiksies arī ar pēdējo divu sezonu Gagarina kausa ieguvējiem Kazaņas "Ak Bars".

Pēc tam sāksies decembra pārtraukums, bet 22.decembrī Latvijas klubs uzsāks šī gada pēdējo četru spēļu sēriju savu skatītāju priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!