Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pirmajā spēlē 2012.gadā ceturtdien Rīgas "Dinamo" piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Maskavas "Spartak".

Spēles sestajā minūte "Spartak" vadībā izvirzīja Romāns Ļudučins, bet mazāk nekā piecas minūtes pirms spēles beigām Guntis Galviņš izlīdzināja rezultātu.

Pēcspēles metienos "Spartak" uzvarēja ar 1:0, vienīgo izgājienu ceturtajā kārtā realizēja Štefans Ružička.


Pirms spēles

Abas komandas šosezon jau divreiz ir tikušās un katra ir izcīnījusi pa uzvarai savā laukumā. Rīgas "Dinamo" sastāvā laukumā pret savu iepriekšējo komandu izies pirmo divu sezonu uzbrukuma līderis Marcels Hosa, kurš spēlēs kopā ar Lundmarku un Vargu. Pēc kājas muskuļa sadziedēšanas ierindā ir atgriezies arī Jānis Sprukts, kurš spēlēs kopā ar saviem ierastajiem partneriem Karsumu un Miķeli Rēdlihu. Diemžēl kājas muskuļa savainojumu turpina dziedēt Aleksandrs Ņiživijs, tādēļ viņa vietu maiņā ar Luceniusu un Cipuli ieņems Špenglera kausa rezultatīvākais hokejists Roberts Bukarts, bet ceturtajā virknējumā spēlēs Podziņš – Ankipāns – Meija. Aizsargu pāri nav mainījušies un treneri kā jau ierasts šo maču aizvadīs ar septiņiem aizsargiem, bet vārtus sargās Kriss Holts.

Pirmais periods

Spēle iesākās līdzīgi un abas komandas izveidoja uzbrukumus, kuri izrādījās nesekmīgi, taču turpinājumā cīņa galvenokārt ritēja laukuma viduszonā. Izgājienā divi pret vienu aizsargu izgāja "Dinamo" hokejisti, taču Mārtiņam Karsumam metiens nepadevās. Jau nākamajā epizodē bīstami uzbruka "Spartak" komanda, bet pretuzbrukumā vēlreiz devās Karsums, kurš apsteidza aizsargu, tomēr metiens īsti nepadevās. Mača piektajā minūtē uz noraidīto soliņu devās Arvīds Reķis, un Maskavas komandai vajadzēja minūti, lai gūtu vārtus un izvirzītos vadībā. Rezultātu atklāja Romāns Ļudučins.

Pēc zaudētiem vārtiem rīdzinieki pārņēma spēles iniciatīvu un izspēlēja uzbrukumus, bet "Spartak" hokejisti centās atbildēt ar pretuzbrukumiem. Savukārt mača astotajā minūtē jau "Dinamo" spēlēja vairākumā, kurā īsti neizdevās izspēlēt bīstamu uzbrukumu. Divas minūtes vēlāk Rīgas kluba hokejists Gints Meija atstāja savu vienību mazākumā, tomēr šoreiz mājinieku aizsardzība darbojās veiksmīgi. Nākamajās epizodēs aktīvāki laukumā bija rīdzinieki, un laba iespēja izcelties bija Ainaram Podziņam, kas palika neizmantota, jo pretinieku vārtsargs darbojās teicami.

Divas minūtes pirms spēles beigām Latvijas vienībai bija vēl viena iespēja spēlēt vairākumā, kurā varēja izlīdzināt rezultātu, kad pa vārtu stabu trāpīja Podziņš. Pirmajā periodā rezultāts vairs nemainījās.

Otrais periods

Otrā trešdaļa iesākās ar "Dinamo" pārsvaru, vienībai ilgāku laiku kontrolējot ripu, kamēr "Spartak" turpināja pretuzbrukumu taktiku, kas palīdzēja viesiem nopelnīt iespēju spēlēt vairākumā. Mazākumā spēlē nācās iesaistīties Holtam, kurš atvairīja pāris pretinieku metienu. Turpinājumā rīdzinieki vēlreiz pārņēma spēles gaitu savās rokās, izdarot vairākus metienus, taču tie bija nesekmīgi. Perioda septītajā minūtē Rīgas klubs vēlreiz spēlēja vairākumā, kurā bīstamāku uzbrukumu izveidoja "Spartak", kuri pārtvēra ripu un ātrā uzbrukumā apdraudēja Holta vārtus, tomēr vārtsargs tvēra metienu. Pēc šīs epizodes "Dinamo" saņēmās un izspēlēja labu uzbrukumu, kurā Miķelis Rēdlihs ripu uzmeta virsū pretinieku vārtsargam Ivanam Kasutinam.

Pēc vairākuma mājinieki turpināja apdraudēt "Spartak" vārtus, taču Kasutins atvairīja vienu metienu pēc otra. Tikmēr maskavieši uz "Dinamo" vārtiem uzbruka neregulāri, taču bīstami. Sešas minūtes pirms trešdaļas beigām no Hosas piespēli saņēma Džeimijs Lundmarks, paliekot viens pret vārtsargu, tomēr viņa raidītais metiens bija neprecīzs. Tūlīt pats Hosa izdarīja metienu, kas bija neprecīzs. Atlikušajās minūtēs spēles gaita izlīdzinājās, un rezultāts nemainījās.

Trešais periods

Pēdējās 20 minūtes iesākās ar ātru "Dinamo" uzbrukumu, taču Frederika Varga metienu tvēra Kasutins. Nākamajās minūtēs spēles gaita izlīdzinājās, bet pēc periodā spēlētām piecām minūtēm kārtējais vairākums bija rīdziniekiem. Tajā viņi ilgāku laiku nespēja nostāties pretinieku zonā, bet brīdi vēlāk divus metienus pēc kārtas izdarīja Sandis Ozoliņš, vienu – Guntis Galviņš. Pēc viena vīra pārsvara "Dinamo" kontrolēja spēles gaitu, vairākkārt apdraudot "Spartak" vārtus, taču joprojām nesekmīgi.

Šodien Rīgas klubam pavisam nepadevās spēle vairākumā, jo perioda vidū netika realizēta kārtējā iespēja, lai arī bija pāris labas vārtu gūšanas iespējas. Jo tuvāk nāca spēles beigas, jo lielāku spiedienu izdarīja "Dinamo", kas palīdzēja nopelnīt vairākumu. Šajā vairākumā rīdzinieki beidzot guva vārtus, kad precīzs no vārtu priekšas bija Galviņš, izlīdzinot rezultātu 1:1. Rīgas komandas hokejisti neapstājās un centās izcīnīt uzvaru, taču pēdējās minūtēs uzvaras vārtus gandrīz guva "Spartak", bet Holts komandu glāba.

Pagarinājums un "bullīši"

Pagarinājuma sākumā atkal vārtu gūšanas iespēja "Dinamo" spēlētājam Karsumam, kurš kritienā spēja izdarīt metienu, tomēr Kasutins spēlēja precīzi. Uz to "Spartak" atbildēja ar Ivana Barankas tālu un ļoti spēcīgu metienu, bet arī mājinieku vārtsargs bija savā vietā. Atlikušajā laikā komandas spēlēja diez gan atklātu hokeju, bet pēdējā minūtē Vargs no laukuma vidusdaļas izrāvās līdz vārtiem, bet meta virsū vārtsargam. Tā kā uzvarētājs netika noskaidrots pagarinājumā, to nācās darīt pēcspēles metienu sērijā.

Pēcspēles metienos pirmos trīs abu komandu metienus atvairīja vārtsargi, taču ceturtajā mēģinājumā Hosa bija tuvu vārtu guvumam, bet Stefans Ružička nākamajā mēģinājumā ar spēcīgu un precīzu metienu izcīnīja "Spartak" komandai uzvaru.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #83 Jamie Lundmark - #79 Fredrik Warg - #81 Marcel Hossa, #21 Roberts Bukarts - #73 Niclas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #66 Ainārs Podziņš - #75 Ģirts Ankipāns - #87 Gints Meija, #96 Māris Bičevskis.

Maskavas "Spartak" sastāvs

Vārtsargi: #37 Kasutin (#50 Jahin)
Aizsargi: #61 Benoit - #23 Mamkin, #7 Baranka - #73 Pokrovskij, #3 Budkin - #33 Bodrov, #53 Antonovskij.
Uzbrucēji: #8 Mihailov - #71 Zavaruhin - #19 M. Juņkov, #14 Ružička - #36 Berdņikov - #88 Ļudučin, #12 Ņikoncev - #78 Komaristij - #21 A. Juņkov, #96 Švecov - #17 Voroņin - #16 Belokoņ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!