Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" otrdien pēc izlašu pārtraukuma atgriezās hokeja laukumā, papildlaikā ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) mājās piekāpjoties Ufas "Salavat Julajev" vienībai.

Rīgas "Dinamo" vienība jau pirmajā periodā tika pie trim iespējam spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr katra no tām pārlieku lielus draudus Juhas Metsola sargātajiem vārtiem neradīja.

Tā vietā pirmie vārtus guva viesi. Dmitrijs Kugriševs apslidoja rīdzinieku cietoksni un jau kritienā paslidināja ripu uz vārtu priekšu, kur tā atsitās pret Oskara Batņas kāju un knapi pārslīdēja pāri vārtu līnijai. Lai gan tiesnešiem bija nepieciešami neskaitāmi video atkārtojumi, soģi lēma par labu vārtu ieskaitīšanai.

Spēles 36. minūtē rezultātu ar spēcīgu metienu no zilās līnijas gan izlīdzināja aizsargs Nerijus Ališausks.

Mača trešā trešdaļa tika uzsākta, "Dinamo" komandai sešas no astoņām minūtēm aizvadot vairākumā. Lai gan četru minūšu ilga iespēja spēlēt piecatā pret četriem tika iesākta daudzsološi, arī šis vairākums noplaka. Tā vietā pie pirmās iespējas uzbrukt vairākumā tika Ufas komanda, kuras bīstamos mēģinājumus apturēja vien vārtsarga Aleksandra Salāka izcilā darbība vārtos.

Spēles pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 1:1, tomēr papildlaikā dominēja "Salavat Julajev" komanda, kuras rindās atkal izcēlās Kugriševs, izraujot uzvaru viesiem.

Rīgas komanda pēc zaudējuma ar 18 punktiem 26 spēlēs saglabā pēdējo vietu līgā, bet Ufas hokejisti ar 33 punktiem 26 spēlēs pakāpušies uz trešo vietu Austrumu konferencē. "Dinamo" piecu spēļu sēriju mājās turpinās ceturtdien, kad "Arēnā Rīga" tiks uzņemta Kaspara Daugaviņa, Mārtiņa Karsuma, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" komanda.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!