Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā savā pēdējā spēlē viesos pirmdien, 8. februārī, Rīgas "Dinamo" ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Bratislavas "Slovan", kas pēc šī mača sev garantēja iekļūšanu "play off".

Abām komandām tā bija ceturtā savstarpējā spēle sezonā, visās četrās pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots un visās četrās uzvaras svinējis "Slovan" - divreiz pagarinājumā un divreiz "bullīšos".

$duelID=255;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Rīdzinieku labā vārtus guva Miks Indrašis un Guntis Galviņš, kamēr "Slovan" pa precīzai ripai guva Andrejs Ščasnijs un Lukāšs Kašpars, bet papildlaikā ar uzvaras vārtiem izcēlās Roks Tičars.

Pirmajā trešdaļā aktīvāku hokeju demonstrēja rīdzinieki, kuriem jau trešajā minūtē bija vairākas izdevības atklāt mača rezultātu. Drīz pēc tam uz noraidīto soliņu devās viesu komandā spēlējošais Gunārs Skvorcovs, bet jau nākamajās minūtēs Rīgas "Dinamo" nopelnīja skaitlisko vairākumu, kad tika nogāzts Andris Džeriņš. Spēlējot vairākumā, rīdzinieki izveidoja divus bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem, uzbrukumu smailēs esot Mikam Indrašim un Laurim Dārziņam, taču ripa lidoja garām vārtiem. Turpinājumā mazs spiediens bija arī uz Rīgas kluba vārtiem, taču tas apstājās, kad rīdzinieki nopelnīja vēl vienu skaitlisko vairākumu. Tiesa, arī šoreiz par spīti vairākiem momentiem rīdzinieki nespēja gūt vārtus.

Otrā perioda sākumā iniciatīvu pārņēma mājinieki, kuri nepilnu četru minūšu laikā guva divus vārtus, pa precīzam metienam izpildot Andrejam Ščasnijam un Lukāšam Kašparam. Minūti pēc tam noteikumus pret Māri Bičevski pārkāpa "Slovan" vārtsargs Berijs Brasts, taču arī šoreiz viesi neizmanto iespēju spēlēt piecatā pret četriem laukuma spēlētājiem. Līdz otrā perioda beigām spēles gaitu diktēja "Slovan", jo rīdzinieki īsā laika periodā nopelnīja trīs mazākumus, divreiz uz noraidīto soliņa dodoties Guntim Galviņam, bet vienreiz Dārziņam. Tiesa, šo sešu minūšu laikā Rīgas "Dinamo" vārtus neielaida.

Tomēr noslēdzošās trešdaļas sākumā komandas bija mainītās lomās, jo divus noraidījumus pēc kārtas nopelnīja "Slovan" hokejisti. Rīdzinieki mājinieku aizsardzības zonā pavadīja diezgan ilgu laiku, līdz vienus vārtus Rīgas kluba labā atguva Indrašis. Nepilnas sešas minūtes līdz pamatlaika beigām Galviņš ar spēcīgu metienu no zilās līnijas ripu precīzi raidīja "Slovan" vārtos, tādējādi izraujot neizšķirtu.

Pagarinājuma pēdējā minūtē "Slovan" vārtsargs Brasts ar tālu piespēli ievada uzbrukumu, kuru ar precīzu metienu noslēdza Roks Tičars.

Latvijas klubs iepriekšējās septiņās spēlēs piedzīvojis sešus zaudējumus, turklāt šajā laikā ciesti trīs "sausie" zaudējumi savā laukumā. Tikmēr "Slovan" pagājušajā ceturtdienā noslēdza izbraukuma sēriju Tālajos Austrumos, četros mačos savācot astoņus punktus.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!