Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējo spēļu ciklu trešdien "Arēna Rīga" uzsāk Rīgas "Dinamo", kas uzņem Prāgas "Lev".

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies pulksten 19:30.

"Lev" var saukt par tādu kā "otru Rīgas "Dinamo"" – komandas ģenerālmenedžeris ir Normunds Sējējs, bet komandā spēlē trīs bijušie rīdzinieki Aleksandrs Ņiživijs, Marcels Hosa, Tomašs Surovijs, Vitālijas Karamnovs un Mārtiņš Cipulis.

Prāgas komandai ļoti svarīgi tikt pie punktiem Rīgā, jo Čehijas klubs cīnās par atlikušajām divām ceļazīmēm uz Gagarina kausa izcīņu. Uz šo ceļazīmi vēl kandidē trīs klubi Minskas "Dinamo", "Donbass" un Mitišču "Atlant". Pēdējās trijās spēlēs "Lev" komanda ir izcīnījusi 3 uzvaras un komanda atkal ir atgriezusies "play-off" zonā.

"Lev" tikai pirmo sezonu spēlē KHL, tādēļ līdz šim bijusi viena abu komandu savstarpējā spēle – sezonas pirmajā mačā Prāgā mājinieki uzvarēja ar 2:1.

Rīdzinieki šo maču aizvadīs savās trešajās – melnajās – formās, kuru dizains ir izveidots speciāli kluba piektajai sezonai KHL. Šajās formās komanda šajā sezonā kopā aizvadīja piecas mājas spēles.

"Dinamo" ar šo maču centīsies pārtraukt neveiksmju sēriju, kas ir ievilkusies jau kopš 10.janvāra, kad rīdzinieki viesos ar 4:1 pieveica Maskavas "Spartak". Pēc šī mača sekojuši septiņi zaudējumi pēc kārtas, kas komandai ir garākā neveiksmju sērija tik ļoti neveiksmīgajā sezonā un viena no garākajām kluba vēsturē pēc "Dinamo" atjaunošanas.

Atgādinām, ka "Dinamo" šajā sezonā līdzšinējās 49 spēlēs tikusi pie 46 punktiem, Rietumu konferencē ieņem pēdējo, 14.vietu un jau zaudējusi teorētiskas iespējas iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Pēc šīs spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīs vēl divas spēles savā laukumā pret Maskavas CSKA (15.februārī) un "Slovan" (17.februārī), ar ko arī noslēgs savu dalību šajā regulārajā sezonā. Tomēr līdz ar to komandai sezona nebūs beigusies, jo KHL ir izveidojusi turnīru tām komandām, kuras neiekļūs "play off", - Cerību kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!