Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" sestdien nespēja pārtraukt zaudējumu sēriju, kārtējā mačā papildlaikā viesos ar 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:1) piekāpjoties Minskas "Dinamo".

Rīdziniekiem tas bija piektais zaudējums pēc kārtas un desmitais pēdējās 11 spēlēs.

Rīgas komandas labā vārtus guva Gļebs Zirjanovs un Deniss Paršins.

Debiju Latvijas vienības vārtos piedzīvoja Ivans Naļimovs, kuram šī bija pirmā KHL spēle kopš 20.februāra. Naļimovam šajā mačā bija jātiek galā ar pretinieku 31 metienu, bet viesi izpildīja vien 14 raidījumus.

Jau spēles otrajā minūtē pēc Roberta Bukarta noraidījuma rīdzinieki nonāca mazākumā, kurā spēlēja pasīvi, tāpēc pretiniekiem ātri izdevās izvirzīties vadībā. Viesu hokejistu piespiešanos vārtiem izmantoja Brenans Menels, kurš panāca 1:0.

Perioda turpinājumā rīdzinieki divreiz spēlēja vairākumā, turklāt vienu reizi piecatā pret trijiem, taču pretiniekus pārspēt nespēja. Turpretī Minskas hokejisti perioda priekšpēdējā minūtē savu iespēju izmantoja, Aleksandram Kogaļovam pēc skaistas izspēles dubultojot laukuma saimnieku pārsvaru.

Ciemiņi otro periodu sāk apņēmīgu un ceturtās minūtes sākumā Zirjanovs apslidoja vārtus un pēc pagrieziena raidīja ripu tīklā - 1:2. Trešdaļa turpinājās ar ātru un dinamisku hokeju, taču rezultāts palika nemainīgs.

Jau trešā perioda ievadā Minskas komanda kļūdījās savā aizsardzības zonā, rīdzinieki ieguva ripu un trešdaļas 19.sekundē tiklā to raidīja Paršins - 2:2. Pamatlaikā rezultāts palika nemainīgs un abas komandas dueli turpināja piecu minūšu pagarinājumā.

Papildlaiks noslēdzās pēc nospēlētas 31 sekundes, jo Naļimovu vēlreiz pārspēja Menels, kurš meta ar nūjas neērto pusi.

Pēc šī mača "Dinamo" 28. un 30.decembrī izbraukumā šogad atlikušas divas spēles pret attiecīgi Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Maskavas "Spartak" vienībām. 2021.gadu rīdzinieki iesāks ar četrām mājas spēlēm pēc kārtas.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!