Foto: F64

"Rīgas" komanda otrdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē savās mājās ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Čehovas "Ruskije vitjazi" vienībai.

Latvijas komandas labā vienīgos vārtus šajā mačā iemeta Kristaps Zīle.

Tieši Zīle dueļa sestajā minūtē ar spēcīgu metienu no zilās līnijas vairākumā atklāja rezultātā, turklāt pāris minūtes vēlāk Emīls Ģēģeris trāpīja pa vārtu konstrukciju. Tik sekmīgs turpinājums rīdzinieku izpildījumā gan vairs nebija, bet 55.minūtē "Ruskije vitjazi" hokejists Pāvels Gorohovs panāca izlīdzinājumu.

Savukārt jau nākamajā uzbrukumā Čehovas komanda guva arī uzvaras vārtus, kad atzīmējās Iļja Čujkovs.

Mainīt spēles likteni "Rīga" vairs nespēja, kā rezultātā MHL regulārais turnīrs tika noslēgts ar zaudējumu. Latvijas komanda beigusi arī visu sezonu, jo izslēgšanas turnīrs tai jau trešo reizi pēc kārtas gājis secen.

Abas komandas savā starpā tikās jau pirmdien, rīdziniekiem ciešot neveiksmi ar 2:4. No sezonas pēdējiem desmit mačiem "Rīga" uzvarēja tikai vienā.

"Rīga" ar 52 punktiem 64 spēlēs noslēgumā ieņēma 16.vietu starp 17 Rietumu konferences komandām, kamēr "Ruskije vitjazi" ar 89 punktiem bija astotā un iekļuva izslēgšanas turnīrā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon bija Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdzēja kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nu jau trīs sezonas pēc kārtas vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!