Foto: Kaspars Volonts/ hkr.lv

"Rīgas" komanda Krievijas jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā svētdien savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Sanktpēterburgas "SKA-Serebrjanije Ļvi" komandu.

Latvijas komandas labā vārtus šajā mačā pamatlaikā guva Artūrs Homjakovs, kamēr uzvaru "bullīšos" nodrošināja Emīla Ģēģera precīzais raidījums.

Tieši "Rīga" atklāja šī mača rezultātu, kad 18. minūtē izcēlās Homjakovs. Turpinājums gan nesekoja, turklāt 31. minūtē Jefims Miškins panāca izlīdzinājumu. Pamatlaikā vairāk vārti tā arī netika gūti, turklāt vārtsargi palika nepārspēti arī pagarinājumā, lai gan "Rīga" divas minūtes varēja spēlēt vairākumā.

Līdz ar to šī mača liktenis tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kur panākumu mājiniekiem nodrošināja Ģēģeris.

Pirmdien abas komandas jau "Arēnā Rīga" tiksies atkārtoti, bet pēc tam rīdzinieki uzsāks sešu maču izbraukuma spēļu sēriju.

"Rīgas" komanda sezonu sāka ar trim panākumiem pēc kārtas, bet tad sekoja 13 maču neveiksmju sērija, kurā tikai trīs reizes izdevās iemest divus vārtus spēlē, bet pārējos dueļos mazāk.

"Rīga" ar 20 punktiem 23 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 13. pozīciju 17 komandu vidū, bet "SKA-Serebrjanije Ļvi" ar tikai 14 punktiem 19 mačos atrodas 16. vietā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011. gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē. Zīmīgi, ka Ķīnas klubs Pekinas "Kuņluņ Red Star Junior" šosezon mājas spēles aizvada "Volvo" ledus hallē Rīgā.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē – ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15. vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!