Foto: F64

"Rīgas" komanda ceturtdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta cīņā savā laukumā ar rezultātu 1:5 (0:2, 0:1, 1:2) piekāpās Maskavas "Spartak" vienībai, zaudējot izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Rīdziniekiem MHL regulārajā čempionātā jāaizvada vēl deviņi mači, kuros var gūt 27 punktus, bet Rietumu konferences kopvērtējuma pirmais astotnieks ir 29 punktu attālumā.

Rīgas kluba labā vienīgos vārtus guva Artūrs Homjakovs.

Latvijas galvaspilsētas komandas hokejisti pirmajā periodā ielaida divus vārtus, vēlreiz pretinieku pārspēku atzīstot arī otrajā trešdaļā. Trešā perioda desmitajā minūtē Homjakovs vienus vārtus atguva, bet trešdaļas turpinājumā viesi ieraidīja vēl divas ripas "Rīgas" cietoksnī.

Rīgas komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt aizsargi Roberts Kaļķis un Renārs Kārkls, kuri kopā ar Latvijas pieaugušo izlasi piedalās turnīrā Dānijā. Savukārt savainojumu guvis uzbrucējs Daniels Bērziņš.

Piektdien abas komandas spēkosies atkārtoti.

Kā vēstīts, iepriekšējās divās mājas spēlēs "Rīga" pagarinājumā ar 2:1 un pamatlaikā ar 3:2 apspēlēja Maskavas "Kriļja sovetov" hokejistus.

"Rīga" ar 48 punktiem 55 spēlēs ieņem 15.vietu starp 17 Rietumu konferences komandām, kamēr "Spartak" ar 128 punktiem 55 spēlēs ir trešajā pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!