Foto: vk.com/mhk_almaz

Jauniešu hokeja komanda "Rīga" svētdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta rezultatīvā mačā ar 5:4 (2:0, 2:2, 1:2) uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star Junior" vienību, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Jau vēstīts, ka "Kuņluņ Red Star Junior" vienība savas mājas spēles aizvada Latvijas galvaspilsētā, mačam svētdien norisinoties "Volvo" sporta centra ledus hallē, kur nominālie viesi bija "Rīgas" spēlētāji.

Abas komandas tur tikās arī sestdien, rīdziniekiem zaudējot pēcspēles metienos ar 2:3.

Svētdien notikušajā mačā "Rīgas" rindās teicamu spēli aizvadīja komandas rezultatīvākais spēlētājs Artūrs Homjakovs, kurš guva divus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Vēl pa reizei izcēlās Arvils Bergmanis, Magnuss Jākobsons un Antons Siņegubovs.

Pirmajā periodā Bergmanis un Homjakovs trīs minūšu laikā divas reizes izmantoja skaitlisko vairākumu, panākot 2:0 Latvijas kluba labā, savukārt 32. minūtē "Rīga" pēc Jākobsona un Siņegubova metieniem panāca jau 4:1 savā labā.

Pretinieki jau pēc minūtes vienus vārtus vairākumā atspēlēja, savukārt 48. minūtē starpību samazināja līdz minimumam. Divas minūtes vēlāk Homjakovs panāca 5:3, uz ko Ķīnas klubs atbildēja ar precīzu metienu 55. minūtē, vēlreiz pietuvojoties viena precīza metiena attālumā. Pamatlaika beigās "Kuņluņ Red Star Junior" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr rīdzinieki spēja izcīnīt uzvaru.

Šosezon "Rīgas" uzbrukuma līderis ir Homjakovs, kurš 30 spēlēs ir guvis deviņus vārtus un atdevis 15 rezultatīvas piespēles, nopelnot 24 punktus, kamēr 13 punkti (5+8) ir Juliānam Misjum, kurš svētdien tika pie punkta par rezultatīvu piespēli. Tāpat 12 punktus (3+9) savācis aizsargs Pauls Svars.

Jau vēstīts, ka šonedēļ tika ziņots par to, ka Ķīnas komandai pievienojies jaunais Latvijas hokeja uzbrucējs Viktors Jašunovs, taču viņš sestdien un svētdien laukumā nedevās.

Kā ziņots, Ķīnas jauno spēlētāju klubs, kurā par ģenerāldirektoru strādā latvietis Raitis Pilsētnieks, šosezon debitē MHL čempionātā, mājas spēles aizvadot "Volvo" sporta centra ledus hallē, Rīgā. Jaunatnes komandas menedžeris ir Renārs Freibergs, kura brālis ir hokejists Ralfs Freibergs. Tiesa, Ķīnas hokejistiem šajā komandā nav noteicošā loma, jo, piemēram, sestdien laukumā devās tikai seši ķīnieši, kamēr pārējie bija Krievijas, Somijas, Čehijas, Kanādas, Baltkrievijas, Igaunijas un Lietuvas jaunie talanti.

Tikmēr "Rīga" savas mājas spēles aizvada "Inbox.lv" ledus hallē, Piņķos.

"Rīgas" komanda sezonu sāka ar trim panākumiem pēc kārtas, bet tad sekoja 13 maču neveiksmju sērija, kurā tikai trīs reizes izdevās iemest divus vārtus spēlē, bet pārējos dueļos mazāk. Pēc tam sekoja trīs uzvaras četros mačos, taču pēc tam atkal bija sešas neveiksmes pēc kārtas.

"Rīga" ar 24 punktiem 30 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 14.vietu 17 komandu vidū, bet "Kuņluņ Red Star Junior" ar 34 punktiem 28 mačos ir astotā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011. gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 33 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6. martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15. vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!