Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienība "Rīga" ceturtdien Tālajos Austrumos izcīnīja uzvaru, svinot pirmo panākumu 2020. gadā.

"Rīga" vienība viesos ar rezultātu 6:1 (1:0, 1:0, 4:1) uzvarēja "Sahalinskije Akuli", pārtraucot četru zaudēto spēļu sēriju.

Viesi spēles rezultātu atklāja jau sestajā minūtē, Jevgeņijam Pikam precīzi metot no zilās līnijas. Pirmajā periodā rīdzinieki vienatnē pret "Sahalinskije Akuli" vārtsargu izlauzās veselas trīs reizes, taču nevienā no tām vārti netika gūti.

Pārsvaru dubultot izdevās mača 34. minūtē, Jānim Švanenbergam izdarot precīzu metienu. Mājinieki pēc 40 nospēlētām minūtēm aizvien neprata "atslēgt" Bruno Brūvera vārtus, bet Mikus Mintautišķis noslēdzošās trešdaļas otrajā minūtē realizēja skaitlisko vairākumu.

Astoņas minūtes vēlāk "Sahalinskije Akuli" vienus vārtus atguva, bet rīdzinieki atbildēja ar Ņikitas Mateiko, Antona Siņegubova un Bulata Gaļimova precīzajiem metieniem.

Jau ziņots, ka rīdzinieki šīs izbraukuma sērijas ievadā ar 1:3 un 3:4 zaudēja Usurijskas "Taifun", bet trešdien ar 3:4 piekāpās "Sahalinskije Akuli".

"Riga" šajā izbraukumā devusies tikai ar vienu vārtsargu Bruno Brūveri, jo kluba pirmais numurs Jānis Voris devies palīgā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībai Rīgas "Dinamo", kas traumu dēļ palikusi bez Aleksandra Salāka un Andreja Makarova.

Turpinājumā Latvijas komanda aizvadīs vēl četrus dueļus, Sanktpēterburgā cīnoties ar SKA-1946 un "Dinamo" komandām. No novembra līdz janvārim "Rīga" aizvada 17 izbraukuma spēles pēc kārtas.

"Rīga" hokejisti šosezon 44 spēlēs izcīnījuši 53 punktus, ieņemot devīto vietu Rietumu konferencē. Rīdzinieki iekrājuši tikpat punktus cik Maskavas "Dinamo", taču šī komanda ir aizvadījusi par vienu maču vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!