Foto: F64

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienība "Rīga" piektdien piedzīvoja zaudējumu regulārā čempionāta mačā.

"Rīga" savā laukumā ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) zaudēja Jaroslavļas "Loko" komandai, kas par MHL čempioni kļuvusi trīs no pēdējām četrām sezonām.

Jau piektajā minūtē viesi panāca 1:0, bet trešā perioda devītajā minūtē Rihards Liģis vairākumā pretinieku hokejistu aizsegā izlīdzināja rezultātu. Tiesa, pēc trim minūtēm ciemiņi atjaunoja vadību un noturēja vienu vārtu pārsvaru.

Jānis Voris "Rīgas" vārtos atvairīja 48 no 50 pretinieku mestajām ripām.

Ceturtdien rīdzinieki "bullīšos" zaudēja ar rezultātu 5:6.

Bez Vora no vadošajiem junioriem "Rīgai" palīdz arī KHL rūdījumu guvušais uzbrucējs Emīls Ģēģeris devušies, taču ar komandu kopā nav uzbrucēja Jāņa Švanenberga, kurš ar Rīgas "Dinamo" devies izbraukumā.

Rīdzinieki nākamās spēles aizvadīs svētdien un pirmdien, kad mājās krustos nūjas ar Maskavas "Spartak" jauno maiņu.

"Rīgas" hokejisti šosezon 52 spēlēs izcīnījuši 61 punktu, saglabājot astoto vietu Rietumu konferencē. Devītajā pozīcijā esošajai Maskavas "Kriļja Sovetov" ir tikpat punkti, taču par divām spēlēm vairāk un par divām uzvarām pamatlaikā mazāk.

Tikmēr "Loko" ar 79 punktiem 50 dueļos ir trešā.

Par "Rīga" galveno treneri pērnvasar tika apstiprināts Raimonds Vilkoits, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs. Tikmēr par vārtsargu treneri strādā Nikolajs Žurkovs, savukārt par komandas menedžera pienākumus turpina pildīt Juris Opuļskis.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nākamās četras sezonas pēc kārtas vienībai gads noslēdzās jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!