Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) A divīzijas regulārā čempionāta mačā otrdien ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) savā laukumā pieveica pagājušās sezonas čempionvienību Maskavas "Krasnaja armija".

Vārtus "Rīgas" komandas rindās guva Roberts Bukarts un Juris Upītis.

Rezultātu Latvijas komanda atklāja 13.minūtē, kad pretuzbrukumā ar precīzu metienu izcēlās Bukarts, kurš nosūtīts palīgā no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo". Kaut turpinājumā laukumā arvien vairāk sāka dominēt "Krasnaja armija" pirmā maiņa, viņiem rezultātu izdevās izlīdzināt tikai otrās trešdaļas pēdējā minūtē, kad Aināra Podziņa, kurš arī ikdienā spēlē "Dinamo" rindās, muļķīgu noraidījumu izmantoja Mihails Naumeņkovs.

Trešo trešdaļu rīdzinieki iesāka aktīvi un jau 42.sekundē pretinieku vārtsargu ar veiksmīgu metienu pārspēja Upītis. Arī turpinājumā ilgstoši laukumā pārsvars bija rīdziniekiem un praktiski panākumu Latvijas klubs nodrošināja trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām, kad par spēles tiesneša apvainošanu uz 5+20 minūtēm tika noraidīts "Krasnaja armija" hokejists Nikolajs Prohorkins. Tas nozīmēja, ka līdz pamatlaika beigām "Rīga" spēlēs vairākumā.

Neskatoties uz mazākumu, viesi cīnījās ļoti aktīvi un neļāva Latvijas klubam pie saviem vārtiem neko izveidot un arī paši centās uzbrukt. Pēdējā minūtē mazākumā spēlējošā "Krasnaja armija" komanda arī nomainīja vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju, tomēr rezultāts nemainījās.

Nepatīkams incidents risinājās pēdējās sekundēs - līdz cīņas beigām bija atlikušas trīs sekundes un sekoja iemetiens pie Latvijas kluba vārtiem. Tomēr pēkšņi tablo sāka skaitīties pretējā virzienā un kad jau bija nospēlētas aptuveni astoņas sekundes "Krasnaja armija" arī guva vārtus. Tiesneši gan paziņoja, ka tie nav ieskaitīti un cīņa noslēgusies.

Par labākajiem spēlētājiem mačā tika atzīti abu komandu vārtsargi Jānis Auziņš un Andrejs Filoņenko.

Kā ziņots, abas komandas pagājušajā mēnesī savā starpā tikās arī Maskavā, Latvijas vienībai uzvarot pēcspēles metienos ar rezultātu 4:3.

"Rīgas" komanda iepriekšējās divās cīņās tikās ar Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām - sākotnēji ar 3:4 piekāpās Riharda Bukarta pārstāvētajai Stupino "Kapitan" vienībai, bet pēc tam ar 4:2 pieveica jaunā Latvijas uzbrucēja Artjoma Dašutina pārstāvēto Balašihas MVD komandu.

Tikmēr "Krasnaja armija" hokejisti bija uzvarējuši četrās no pēdējām piecām spēlēm.

Tagad Latvijas klubam sāksies nedēļu ilgs pārtraukums. Pēc tā "Rīga" aizvadīs regulārā čempionāta pēdējo izbraukuma sēriju, bet pārējie seši mači notiks Latvijā.

MHL Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" ar 71 punktu 50 spēlēs ieņem ceturto vietu, kas regulārā čempionāta izskaņā ļautu iekļūt izslēgšanas spēlēs, bet pozīciju zemāk esošajai Baltkrievijas vienībai Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik" ir par sešiem punktiem mazāk.

Savukārt "Krasnaja armija" ar 87 punktiem 50 spēlēs atrodas Rietumu konferences Centra divīzijas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!