Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Roberts Bukarts pēc otrā mača Latvijas komandas rindās atzina, ka savās mājās spēlēt ir kaifs, bet gribētu tribīnēs redzēt līdzjutējus, kas hokejistus dzītu uz priekšu un vienībai tas palīdzētu tikt pie uzvarām.

KHL regulārā čempionāta kārtējā spēlē otrdien rīdzinieki divreiz atspēlējās, bet ar 4:6 zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo", piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas.

"Grūta spēle, mainās sastāvs. Mums nāk jauni spēlētāji, kāds paliek maliņā, kāds aiziet prom. Jaunie spēlētāji mēģina ienest jaunas emocijas, kaut ko svaigu komandā, jo tie, kas bijuši sportā, sapratīs, ka pats grūtākais dzīvē ir zaudēt, zaudēt, zaudēt. Liekas, ka tā uzvara neatnāks nekad. Visi, kas nāk, nāk ar jaunu enerģiju, pozitīvām domām, cenšas pavilkt līdzi pārējos," situāciju komandā raksturo Roberts Bukarts, kuram šis bija tikai otrs mačs Rīgas "Dinamo" sastāvā pēc Čerepovecas "Severstaļ" atstāšanas. "Ja neņem vērā pirmās divas trešdaļas (iepriekšējā mačā) ar Sanktpēterburgas SKA un šodien pirmās 10 minūtes, mēs spēlējam saturīgu hokeju. Beidzot ir prieks spēlēt hokeju, spēlēt mājās. Žēl, ka nav skatītāju tribīnēs, jo tad mums būtu daudz lielākas iespējas uzvarēt šīs spēles mājās. Mājās spēlēt ir reāls kaifs un gribas te uzvarēt un uzvarēt."

Hokejists nespēja izskaidrot, kas neļauj rīdziniekiem tikt pie uzvaras, jo arī citviet KHL uzskata, ka rīdziniekiem ir labs sastāvs. "No malas skatoties, sezona sanākusi pavisam sarežģīta. Kad biju citā klubā, no malas klausos un visi saka, ka Rīgas "Dinamo" vēlāk pievienojās leģionāri, vēlāk sākās treniņi, tāpēc startā nebūs gatavi. Bet spēlētāji labi, stiprs kolektīvs, tāpēc tūlīt Rīga ieskriesies un sāks uzvarēt."

Uzbrucējs pieļauj, ka Latvijas komandu daudz skarbāk ietekmējusi situācija Covid-19 izplatības dēļ. Roberts Bukarts pats esot cietis no Covid-19, mēnesi nav spēlējis, un tas bijis viens no iemesliem, kādēļ nācies pamest Čerepovecas klubu.

"Kādēļ neveicas? Cenšos ģērbtuvē pateikt, ka katrs čalis, kurš velk "Dinamo" kreklu un ir no Latvijas, cik tas ir priviliģēti – spēlēt savās mājās, "Arēnā Rīga", savā valstī. Redzēt katru dienu savu ģimeni. Tā ir privilēģija, par kuru jācīnās un jāsitas katru dienu," piebilst uzbrucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!