Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pazīstamais čehu speciālists Milošs Ržiha panācis vienošanos par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Omskas "Avangard" vadīšanu, vēsta Krievijas mediji.

Otrdien no Omskas kluba galvenā trenera posteņa tika atlaists somu speciālists Petri Matikainens. Viņš amatu zaudēja vien pēc sešām jaunās sezonas spēlēm, kurās "Avangard" izcīnīja trīs uzvaras un iekrāja astoņus kopvērtējuma punktus.

Uzreiz pēc trenera atlaišanas Krievijas medijos parādījās informācija par iespējamu Ržihas pārcelšanos uz "Avangard" komandu, bet tagad tiek ziņots, ka abas puses jau panākušas principiālu vienošanos. Līgums tiks noslēgts kā minimums līdz šīs sezonas beigām.

Tuvākajās dienās čehu speciālists ieradīsies Omskā, lai saskaņotu līguma detaļas. Viņš pats pēc Matikainena atlaišanas publiski izteicis gatavību atgriezties KHL.

Sarunu esamību ar "Avangard" komandu apstiprinājis arī Ržihas aģents Jurijs Nikolajevs.

Ržiha iepriekš KHL strādājis ar Maskavas "Spartak", Mitišču "Atlant" un Sanktpēterburgas SKA komandām. Mitišču klubs 2011.gadā viņa vadībā tika līdz Gagarina kausa izcīņas finālam.

Pagājušā gada novembrī Ržiha zaudēja darbu pie SKA kluba stūres, lai arī uz to brīdi SKA bija KHL līdervienība. Savukārt šī gada sākumā viņš pievienojās Čehijas klubam "Pardubice".

Pagaidām par "Avangard" komandas galvenā trenera pienākumu veicēju iecelts Jevgēņijs Kornouhovs.

Matikainens kļuva par pirmo šosezon atlaisto KHL treneri, bet neilgi pēc tam tāds pats liktenis piemeklēja arī Sergeju Svetlovu "Atlant" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!