Foto: F64

Bijušais Sanktpēterburgas SKA treneris Milošs Ržiha uzskata, ka viņa bijusī komanda joprojām atceras zaudējumu pagājušās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas Gagarina kausa izcīņā pret Maskavas "Dinamo", un tas var ietekmēt šīssezonas sēriju, raksta krievu prese.

Kā zināms, pērn Gagarina kausa izcīņas pusfinālā SKA četrās spēlēs piekāpās Maskavas "Dinamo", kas vēlāk kļuva par Gagarina kausa ieguvējiem. Šosezon abas komandas atkal tiekas konferences "play-off" finālā, un pēc divām spēlēm ar 2-0 sērijā ir vadībā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais Maskavas klubs.

"Puišiem galvā joprojām "sēž" pagājušās sezonas neveiksme, jau domas grozās ap to, ka šī sērija būs neiedomājami smaga, ka šīs sezonas uzdevums netiks izpildīts," intervijā "Sport Ekspres" saka Ržiha. "Un viņi no tā baidās. Nedomāju, ka SKA jau ir nolaiduši rokas, viņi darīs visu, lai turpinātu cīņu. Izbraukumā būs vieglāk, jo arī "Dinamo" ne tik labi aizvada pirmās spēles savā laukumā."

"Pagājušogad pēc pirmajām divām spēlēm mums vēl nebija nekādas panikas, un mēs cienīgi aizvadījām trešo maču. Ja gribat zināt manu viedokli ar to slaveno sēriju pēc gada - trijās spēlēs mēs bijām labāki visos komponentos. Taču psihe - tā ir milzīga problēma sportā, un ceturtajā spēlē mana komanda "izjuka", nebija ne spēka, ne vēlēšanās," saka Ržiha. "Nevar teikt, ka puiši necentās, nē, atdeva visu bez atlikuma, cik pa vārtu stabiem sita... Taču veiksme nebija mūsu pusē."

Čehu treneris norāda, ka lielu lomu spēlē atmosfēra, kas valda komandā. ""Dinamo" - tā ir kā viena ģimene, tur valda vienāda domāšana. SKA tie, kas sēž augšā, visu zina, visu saprot, visu redz. Un katram ir savs viedoklis, ko tas grib ieviest "lejā". Neviens negrib uzņemties atbildību, gluži otrādi, drīzāk parādīs uz kādu citu," saka Ržiha.

"Sanktpēterburgas kluba vadība gribēja izveidot no SKA vēl vienu Maskavas "Dinamo". Tas bija acīmredzami - visas tās uzvaras ar vienu vārtu starpību, spēle no aizsardzības. Taču pie tā ir ilgi un pacietīgi jāstrādā. Tagadējais "Dinamo" tapa piecus gadus, kad vēl bija HK MVD," norāda treneris. "Katru gadu komandai pievienojās viens divi spēlētāji, un tie nebija vienkārši hokejisti, vienkārši uzvārdi. Tie bija spēlētāji, kas iederējās konkrētā vietā un absolūti iederējās komandā pēc rakstura, pēc īpašībām, pēc fiziskās komplektācijas, tehnikas. Pēterburgā viss ir citādi. Tur trenerim ir dots tikai viens gads. Viņi grib visu un uzreiz, bet SKA nav "Dinamo", tā ir uzbrūkoša komanda, kur sapulcēti spēcīgākie uzbrucēji, un taktika ir jāpielāgo uzbrukumam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!