Foto: Itar-Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas atklāšanas spēlē, kas no Atklāšanas kausa pārdēvēta par "Lokomotiv" kausu, uzvarēja aizvadītās sezonas čempioni, Ufas "Salavat Julajev", kas ar 5:3 (0:3, 2:0, 3:0) pārspēja Mitišču "Atlant".

Pēc pirmās trešdaļas "Atlant" komanda bija izvirzījusies pārliecinošā vadībā ar 3:0, taču Ufas komanda pierādīja, ka ne velti kļuva par Gagarina kausa ieguvējiem - pēc otrās trešdaļas "Atlant" pārsvars bija vairs tikai vienu vārti - 3:2, bet trešajā periodā "Salavat Julajev" izrāva uzvaru, gūstot trīs bezatbildes vārtus - 5:3.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Igors Grigorijenko, pa vieniem - Pjotrs Ščastļivijs, Jurijs Trubačovs un Rihards Stegliks. "Atlant" labā vārtus guva Rafaels Batiršins, patriks Eriksons un Branko Radivojevičs.

Kā zināms, pirmā abu komandu spēle pagājušotrešdien tika apturēta pēc traģiskās aviokatastrofas, kurā bojā gāja Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komanda, un to pārcēla uz pirmdienu.

Atklāšanas, turpmāk - "Lokomotiv", kausā tradicionāli tiekas aizvadītās KHL sezonas Gagarina kausa izcīņas finālisti, un šis mačs ievada jauno līgas sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!