Foto: DELFI
Rīgas "Dinamo" noslēguši līgumu uz vienu sezonu ar pieredzējušo aizsargu Sandi Ozoliņu, kurš iepriekšējo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu aizvadīja Maskavas apgabala "Atlant" sastāvā, bet pirms tam trīs sezonas bija Rīgas "Dinamo" kapteinis un līderis, vēsta kluba mājas lapa.

Iepriekšējā sezonā 40 gadus vecais Sandis Ozoliņš Maskavas apgabala "Atlant" komandas sastāvā KHL regulārajā čempionātā piedalījās 42 spēlēs, kurās guva divus vārtus un atdeva 18 rezultatīvas piespēles, nopelnīja lietderības koeficentu "+6" un 26 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 20:44 minūtes. Ar Ozoliņa palīdzību komanda iekļuva "play-off", kurā viņš piedalījās visos piecos mačos, izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, vidēji laukumā pavadot 20:50 minūtes.

Kopumā četru KHL sezonu laikā Sandis Ozoliņš regulārajos čempionātos ir piedalījies 176 spēlēs, kurās guvis 23 vārtus un atdevis 72 rezultatīvas piespēles, bet "play-off" piedalījies 29 spēlēs (1+ 12).


Savas spožās karjeras laikā Sandis Ozoliņš 15 sezonas aizvadīja NHL, spēlējot Sanhosē "Sharks", Kolorādo "Avalanche", Karolīnas "Hurricanes", Floridas "Panthers", Anaheimas "Ducks" un Ņujorkas "Islanders". NHL regulārajos čempionātos viņš ir aizvadījis 875 spēles, kurās guva 167 vārtus un atdeva 397 rezultatīvas piespēles, bet play-off 137 spēlēs guva 23 vārtus un atdeva 67 piespēles.

1996. gadā Sandis Ozoliņš kopā ar Kolorādo "Avalanche" izcīnīja Stenlija kausu, kā arī septiņas reizes ir piedalījies NHL Visu zvaigžņu spēlēs.

Latvijas izlases sastāvā Sandis Ozoliņš ir piedalījies divās olimpiskajās spēlēs, trijos pasaules čempionātos, kā arī trijosolimpiskajos kvalifikācijas turnīros, arī šogad, atgriežoties valstsvienībā pēc septiņu gadu pārtraukuma un palīdzot izlasei kvalificēties 2014. gada Soču Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!