Foto: F64

Rīgas "Dinamo" komandas spēlētāji, pieturoties pie spēles plāna, spēja parādīt raksturu un izcīnīt uzvaru "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņas pirmajā spēlē, pēc aizvadītā mača sacīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba galvenais treneris Sandis Ozoliņš, kuram šī bija pirmā mājas spēle jaunajā amatā.

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" svētdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 3:2 (0:2, 3:0, 0:0) uzvarēja Minskas "Dinamo" hokejistus, mača gaitā atspēlējot divu ripu deficītu.

"Daudz izdevās, bet ir lietas, kas vēl jānoslīpē. Puiši malači, nemainīja mūsu spēles stilu, neskatoties uz to, kā attīstījās rezultāts," pēc spēles preses konferencē sacīja Ozoliņš. "Bijām pacietīgi, spēlējām kā sarunājuši un parādījām raksturu. Abām komandām bija iespējas vairākumos, bet jāuzteic mazākumi, izturējām un uzvarējām."

Ozoliņš atzina, ka šīs spēles sākumā viņa vadītajā komandā valdījis uztraukums.

"Uztraukums ir dabisks process, jo jebkura pirmā mājas spēle jebkādā pozīcijā rada uztraukumu. Tāds būs arī pirms pirmajām sezonas spēlēm, bet pēc pirmā ripas iemetiena tas pāriet, tad viss notiek taktiski un pragmatiski," uzsvēra treneris.

Rīgas "Dinamo" šajā spēlē nepalīdzēja amerikāņu aizsargs Viljams Vrens, kuram esot savainojums.

"Vrens ir traumēto spēlētāju sarakstā, bet līdz sezonas sākumam būs skaidrība par viņa nākotni," sacīja Ozoliņš, kurš arī piebilda, ka komandā joprojām notiek cīņa par vietu sastāvā.

"Katrs spēlētājs cīnās par vietu sastāvā līdz pat sezonas sākumam, līdz tam nevienam vieta nav garantēta, tāpēc skatāmies kā viņi spēlē, neskatoties uz rezultātu maiņām. Tas arī noteiks, kas sāks sezonas pirmo spēli," uzsvēra Latvijas hokeja leģenda.

Tikmēr Minskas "Dinamo" galvenais treneris Gordijs Dvaiers, sacīja, ka abas komandas aizvadījušas fizisku spēli.

"Šī bija cienīga spēle, jo abas komandas spēlēja fiziski, konkurētspējīgi. Mums bija divas dažādas spēles - labi darbojāmies pirmajā trešdaļā un izmantojām iespējas, bet otrajā bijām mīksti un pretinieki spēlēja labi. Trešā trešdaļa bija konkurētspējīga, bet neuzvarējām," bilda kanādietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!