Foto: LETA

Slavenais latviešu hokejists Sandis Ozoliņš ir pievienojies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņijnovgorodas "Torpedo" treneru kolektīvam, paziņojis klubs.

46 gadus vecais Ozoliņš būs "Torpedo" galvenā trenera Deivida Nemirovska asistents darbā ar aizsargiem. Klubu savukārt ir pametis cits trenera asistents Frederiks Stilmans, kurš to izdarījis "ģimenes apsvērumu dēļ".

Ņižņijnovgorodas komanda šobrīd KHL Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu un pretendē uz iekļūšanu "play-off".

"Ar savu visaugstākā līmeņa spēli viņš atstājis zelta nospiedumu NHL un visa pasaules hokeja vēsturē. Tādam meistaram ir, ar ko padalīties un ko iemācīt mūsu komandas spēlētājiem, kuru vidū ir daudz jaunu puišu," saka "Torpedo" ģenerāldirektors Jans Golubovskis. "Esmu pārliecināts, ka Ozoliņa atnākšana palīdzēs mums pasmelt jaunas idejas un uzlabot tās spēles komponentes, kurās mūsu komandai nepieciešami labāki rādītāji."

Iepriekš Ozoliņš strādāja gan par galveno treneri , gan trenera asistentu Rīgas "Dinamo" klubā.

Savas hokejista karjeras laikā viņš aizvadījis vairāk nekā 1000 spēles Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), atgriežoties dzimtenē, spēlējis KHL, pārstāvot Rīgas "Dinamo" un Mitišču "Atlant", abās komandās tiekot izvēlētam par kapteini. Profesionālā spēlētāja karjeru Ozoliņš noslēdza 2014. gadā. 2017./2018. gada sezonas sākumā Ozoliņu iecēla Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā, taču pēc komandas neveiksmīga snieguma viņu nomainīja Ģirts Ankipāns, kurš ir pašreizējais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris.

Kā zināms, iepriekš "Torpedo" galvenā trenera amatā strādāja cits latviešu speciālists Pēteris Skudra, sadarbību ar kuru klubs izbeidza pēc iepriekšējās sezonas. Viņš šajā komandā nostrādāja piecas sezonas. Skudras vadībā "Torpedo" piecas sezonas pēc kārtas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, labāko rezultātu sasniedzot 2016. gadā, kad aizkļuva līdz konferences pusfinālam.

Pēdējā darbavieta, par ko tika oficiāli ziņots, Sandim Ozoliņam bija ēdināšanas uzņēmumā "Lido", kurā bijušais hokejists sāka strādāt 2018. gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!