Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar rota vīrusu saslimušie Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargi Mīkaels Telkvists un Māris Jučers, visticamāk, būs gatavi doties laukumā jau nākamajā mačā svētdien, pastāstīja kluba preses sekretārs Jānis Stepītis.

Kā ziņots, "Dinamo" piektdien savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Čehovas "Vitjaz" komandu.

Spēles dienā kā pirmais malā ar vīrusu bija spiests palikt Jučers, kurš mačam nemaz netika pieteikts, bet cīņas laikā slikta dūša un citi slimības simptomi parādījās arī Telkvistam.

Zviedru vārtsargs veiksmīgi nospēlēja divas trešdaļas, taču trešajā laukumā vairs neatgriezās. Tādējādi debiju KHL čempionātā piedzīvoja 20 gadus vecais Kristers Gudļevskis, kurš ielaida vienu ripu un palīdzēja komandai tikt pie uzvaras.

Stepītis pauda pārliecību, ka komandas ārsti ātri dabūs abus spēlētājus uz kājām, lai viņi jau svētdien varētu doties laukumā mačā pret Čerepovecas "Severstaļ". Saslimšanai nevajadzētu radīt ilglaicīgas sekas.

Kluba preses sekretārs uzsvēra, ka tā ir bijusi ļoti neveiksmīga sakritība, abiem vārtsargiem saslimstot vienā dienā. Lai arī vīruss ir lipīgs, šādā kolektīvā nav iespējams spēlētājus vienu no otra izolēt, tāpēc pašlaik atliek vien cerēt, ka ar to nesaslims arī citi hokejisti.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 13 spēlēs pašlaik ieņem desmito vietu.

Pēc mača pret "Severstaļ" Latvijas klubs arī nākamo spēli aizvadīs savā laukumā, otrdien uzņemot Minskas "Dinamo" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!