Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas ceturtajā spēlē pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību pēc pirmajām desmit minūtēm pārņēma mačā iniciatīvu, kas palīdzēja uzvarēt, atzinis rīdzinieku uzbrucējs Kaspars Saulietis.

Jau vēstīts, "Dinamo" jaunās sezonas pirmās izbraukuma tūres pirmajā mačā sestdien ar 3:2 (0:0, 3:2, 0:0) uzvarēja "Ņeftehimik" klubu.

"Mača sākums uzreiz neizdevās. Savu spēli noķērām pēc pirmajām desmit minūtēm, kas ļāva pārņemt iniciatīvu. Mūs brīdināja, ka pretinieki pirmās minūtes spēlēs ļoti aktīvi," Saulieša teikto citē Rīgas klubs.

Aizvadītās cīņas 23.minūtē tieši Saulietis guva "Dinamo" vienības pirmos vārtus, kas tobrīd ļāva izlīdzināt rezultātu uz tablo (1:1). Savukārt pēcāk ar vārtu guvumiem atzīmējās arī slovāku leģionārs Marcels Hosa un Lauris Dārziņš.

"Man bija laba iespēja uzreiz pēc iemetiena, vajadzēja iet un mest," izteicās Saulietis. "Ļoti labi Krišjānis Rēdlihs centrālajā zonā nospēlēja, Gunārs Skvorcovs pameta ripu uz priekšu un veiksmīgi trāpīju devītniekā."

Zīmīgi, ka "Dinamo" spēlētāji aizvadītajā cīņā uzvarēja vien 27 no 68 iemetieniem.

"Tā ir, iemetienu statistika mums ir švaka. Katrs spēlētājs pats to ļoti labi saprot. Jāizdara pareizie secinājumi," teica Saulietis.

Izbraukuma turpinājumā "Dinamo" pirmdien tiksies ar KHL atgriezušos Toljati "Lada" komandu, bet pēc tam vēl ik pēc dienas pauzes spēkosies arī ar Čeļabinskas "Traktor" un Hantimansijskas "Jugra".

Ar sešiem punktiem četrās spēlēs "Dinamo" pašlaik ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma piekto vietu, bet "Ņeftehimik" ar septiņiem punktiem ieņem piekto pozīciju Austrumu konferences kopvērtējumā.

Rīgas "Dinamo" iepriekš aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot "Donbass" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!