Foto: LETA
Sadarbība ar Somijas otrās spēcīgākās līgas - "Mestis" - komandu Joensū "Jokipojat" ir jāturpina arī nākotnē, paudis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Savickis intervijā portālam "yle.fi" atzinis, ka ir pateicīgs komandas bijušajam galvenajam trenerim Pekam Rautakalio par šādas savstarpējas sadarbības aizsākšanu, un pauž, ka "Dinamo" vēlas iesākto sadarbību turpināt.

"Jokipojat" komanda esot lieliska vieta, kur attīstīties tiem jaunajiem spēlētājiem, kuri netiek komandas pamatsastāvā un vecuma ierobežojuma dēļ vairs nedrīkst spēlēt Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Pašlaik Joensū komandas krāsas pārstāv Mārtiņš Jakovļevs un Vitālijs Pavlovs.

"Mēs sadarbojamies ar "Jokipojat" komandu, jo pazīstam komandas menedžeri un īpašnieku. Viņi bija Rīgā, un mums ir izveidojies ciešs kontakts," par sadarbības pirmsākumiem pastāstīja Savickis.

"Esam ieinteresēti sadarboties ar šo komandu un Somijas hokeju kopumā," sacīja "Dinamo" padomes priekšsēdētājs.

Tāpat Savickis cer, ka abi Somijas komandā spēlējošie Latvijas hokejisti pilnveidosies savā meistarībā un tas nāks par labu gan "Dinamo", gan Latvijas izlasei.

"Somijas un Latvijas iedzīvotāju mentalitātes ir ļoti līdzīgas gan sadzīvē, gan ledus laukumā, tādēļ ceru, ka mūsu spēlētājiem šī klubu savstarpējā sadarbība nāks tikai par labu," optimistisks bija Savickis.

Jau vēstīts, ka augusta vidū Rīgas "Dinamo" izīrēja "Jokipojat" vienībai aizsargu Jakovļevu un uzbrucēju Pavlovu.

Pašlaik 23 gadus vecais Pavlovs Latvijas U-18 un U-20 izlašu sastāvos spēlējis pasaules čempionātos, bet Latvijas pieaugušo izlases sastāvā aizvadītajā nedēļas nogalē piedalījās abās pārbaudes spēlēs pret Krievijas otro valstsvienību.

Savukārt 21 gadu vecais Jakovļevs pagājušajā sezonā "Rīgas" komandas sastāvā piedalījās 60 MHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva trīs vārtus un veica 26 rezultatīvas piespēles.

"Jokipojat" komanda aizvadītajā sezonā spēja iekļūt "Mestis" čempionāta finālā, kur gan sērijā piedzīvoja zaudējumu.

Šosezon "Jokipojat" ar 28 punktiem 19 spēlēs atrodas "Mestis" līgas sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!