Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" vadība cītīgi strādā un gatavo pārmaiņas, kas vismaz pagaidām būs tikai spēlētāju vidū, sarunā ar pauda AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Devītās KHL sezonas ievads izvērties par neveiksmīgāko Rīgas "Dinamo" vēsturē, un komanda pašlaik ir pēdējā vietā visā līgā. Latvijas vienība zaudējusi piecos mačos pēc kārtas un cietusi desmit neveiksmes pēdējās 11 cīņās.

Pirmdien Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 2:4 piekāpās Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo" komandai, kas vienības galvenajam trenerim un ģenerālmenedžerim Normundam Sējējam lika izteikties, ka treneru pacietības mērs ir pilns, tāpēc tuvākajā laikā varētu sekot konkrētas darbības attiecībā pret atsevišķiem spēlētājiem.

"Jūtam arī spiedienu uz Rīgas "Dinamo" vadību, ka kaut kas jādara, un piekrītu, ka no malas izskatās, ka klubā neko nedarām," pauda Savickis. "Tomēr cītīgi strādājam, lai komanda uzvarētu, un nav tā, ka vienkārši skatāmies, kā tā zaudē. Apspriežam visādus variantus, gatavojam pārmaiņas, bet par tām pagaidām negribas publiski runāt. Maldinoši, ka neko nedarām."

Otrdien veiktā pirmā pārmaiņa ir krievu uzbrucēja Filipa Toluzakova atsaukšana no Latvijas virslīgā spēlējošā fārmkluba "Liepāja". Viņš Latvijas čempionātā divās spēlēs izcēlās ar diviem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli.

Aizvadītajā vasarā Rīgas "Dinamo" ilgstoši nodarbojās ar jauna galvenā trenera meklējumiem, tomēr beigās negaidīti apstiprināja Sējēju, kurš šādus pienākumus veica arī pagājušās sezonas beigās. Savickis uzsver, ka vismaz pagaidām pārmaiņas treneru kolektīvā nebūs.

"Mana nostāja ir, ka vēlos vēl kādu brīdi dot iespējas Sējēja kungam pacīnīties. Cāļus mūsu gadījumā skaita pavasarī, cilvēkam ir tiesības sevi parādīt, un nevajag nogriezt spārnus, kamēr viņš vēl tikai ceļas gaisā," pozitīvi noskaņots bija komandas vadītājs.

"Neveiksmīgais sezonas sākums ir daudzu faktoru sakritība - neuzvaram spēles, pēc tam rodas psiholoģiskas problēmas, bet tad jau arī vairs fiziski nevaram parādīt, ko protam. Pat tukšos vārtos nevaram iemest," secināja Savickis. "Tāpat daudzas spēles zaudētas pēc atsevišķa spēlētāja kļūdas. 60 minūtes komanda cīnās, bet viena kļūda izšķir likteni. Paiet laiks, un kļūdās nākamais hokejists. Nav tā, ka komanda ir norakstāma, arī pirmdien dažbrīd bija ļoti labs hokejs."

Nākamajā mačā ceturtdien rīdzinieki savā laukumā uzņems Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, bet svētdien spēkosies ar Maskavas apgabala "Vitjaz".

Rīdzinieki sezonu sākuši neveiksmīgi, jo 15 mačos ir izcīnītas tikai divas uzvaras, turklāt "Dinamo" komanda ar sešiem punktiem atrodas pēdējā vietā visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!