Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" šogad jau nodrošinājusi vietu Gagarina kausa izcīņā, un līdz šim veiksmīgās sezonas pamatā ir galvenā trenera Arta Ābola ieguldītais darbs. Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis apzinās, ka treneris varētu saņemt finansiāli labākus piedāvājumus no turīgākiem klubiem, un intervijā laikrakstam "Diena" atzina, ka šķēršļus Ābolam mainīt klubu neliktu.

"Mēs nekad nebremzēsim savējos, kuriem paveras izaugsmes iespējas. Ja Ābols vērsīsies pie mums ar šādu lūgumu, šķēršļus neliksim, jo, ieguvis pieredzi, gan jau viņš pēc laika atgriezīsies atpakaļ, un galu galā ir taču vēl jau nosauktie mūsu treneri KHL komandās, kuri ir nobrieduši galvenā trenera amatam," "Dienai" sacīja Savickis. "Spēlētāju kontekstā apliecinās, ka nekur nav tik labi kā mājās. Arī vienam otram ārzemniekam "Dinamo" ir viņa īstā komanda. Negribu apvainot citas KHL komandas, bet pie mums pret spēlētājiem ir ļoti saudzīga un iejūtīga attieksme."

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents apsvēris iespēju Latvijas izlases trenēšanu piedāvāt Artim Ābolam. Savickis ir dzirdējis šīs runas, bet ar Lipmanu par to nav runājuši. Tomēr "Dinamo" padomes priekšsēdētājs atzina, ka ar pieņemamiem noteikumiem Ābols varētu trenēt arī izlasi.

"Esmu dzirdējis, ka Lipmans pēc olimpiādes uzrunāšot Krikunovu un ka ir bijusi doma Ābolam piedāvāt Nolana palīga vietu. Mūsu skatījumā var būt tikai otrādi, proti, ka Nolans ir Ābola palīgs," sacīja Savickis.

Rīgas "Dinamo" pēc sezonas beigām atkal sāks domāt par fārmkluba izveidi, kas varētu spēlēt vai nu Baltkrievijas čempionātā, vai Krievijas augtākajā līgā (VHL): "Mēs redzam, ka mūsu spēlētājiem, kuri pāraug MHL līmeni, nav kur turpināt attīstīties. Nākotnē šī tēma kļūs vēl sāpīgāka, jo mūsu sistēmā ir jauniešu komandas gandrīz visās vecuma grupās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!