Foto: LETA

Sandis Ozoliņš ir izcila personība, tāpēc kluba vadība vēlējusies viņam dot iespēju sevi apliecināt trenera amatā, leģendārā latvieša aizsarga iecelšanu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā pirmdien sarunā ar aģentūru LETA komentēja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Jau vēstīts, ka 44 gadus vecais Ozoliņš pirmdien tika apstiprināts Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā. Viņš stājies Normunda Sējēja vietā, kuram asistēja pusi no iepriekšējās sezonas.

"Mums galvenā trenera amatam bija arī citi varianti, taču, tos izvērtējot, izšķīrāmies par labu Sandim Ozoliņam. Mūsu kluba politika vienmēr ir bijusi tāda, ka, esot diviem vienlīdzīgiem treneriem vai spēlētājiem, priekšroku dosim mājiniekam. Arī tagad bija varianti ar ārzemju speciālista piesaistīšanu, taču tas būtu līdzvērtīgs līmenis tam, ko mēs gaidām no Ozoliņa," sacīja Savickis. "Sandis ir izcila personība, un tādām ir jādod iespēja sevi apliecināt."

Savickis atklāja, ka vienošanās ar Ozoliņu ir noslēgta uz vienu gadu ar iespēju to pēc savstarpējas vienošanās pagarināt vēl uz vienu sezonu.

"Jā, Sandim šobrīd nav pārāk lielas pieredzes trenera darbā, taču viņš ir Stenlija kausa ieguvējs, spēlējis pie pasaules labākajiem treneriem, iegūstot neatsveramu pieredzi. Mēs viņam uzticamies, lai arī, protams, risks pastāv, taču būtu tāpat, paņemot ārzemju treneri," uzskata Latvijas kluba padomes priekšsēdētājs.

Savickis arī skaidroja, ka Ozoliņš pats varēs veidot savu palīgu komandu. "Viņam pašam jāmeklē un jāveido savs personāls, savukārt tandēmā ar [kluba ģenerālmenedžeri] Ģirtu Ankipānu jākomplektē komandas sastāvs, kas tagad ir viens no svarīgākajiem jautājumiem. Domāju, viņi ar to tiks galā," piebilda Savickis, kurš apstiprināja, ka iepriekšējais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris un ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs turpmāk būs viņa padomnieks, līdz ar to arī varēs palīdzēt komandas sastāva komplektēšanas procesā.

Savickis arī uzsvēra, ka Ozoliņam un visai komandai nākamās sezonas galvenais uzdevums būs iekļūšana KHL Gagarina kausa izcīņā, kur Latvijas klubs nav spēlējis jau trīs sezonas pēc kārtas.

Iepriekš Rīgas "Dinamo" ziņoja, ka galvenā trenera darbs piedāvāts Latvijas valstsvienības vadītājam Bobam Hārtlijam, taču Savickis atzina, ka abām pusēm nav izdevies vienoties.

"Nevēlos komentēt, kāpēc vienošanos nepanācām, taču ar Hārtliju lēmām, ka arī turpmāk paliksim kontaktā. Viņš ir ne tikai izcils treneris, bet arī ļoti interesants cilvēks, ar kuru kopā pāris pavadītās stundas sarunās bija ļoti vērtīgas. Esam vienojušies, ka arī nākamajā sezonā Hārtlijs atbrauks uz Rīgu un palīdzēs ar padomu, piemēram, mūsu bērnu hokeja komandām. Savukārt es vēlētos to gaisotni, kas Latvijas izlasē bija pasaules čempionātā Ķelnē, pārnest arī uz Rīgas "Dinamo"," teica Savickis.

Viņš arī piebilda, ka pasaules čempionātā šogad spēlēja 19 hokejisti, kuri vai nu aizvadītajā sezonā, vai kādreiz iepriekš bijuši Rīgas "Dinamo" rindās, un tas apliecina, ka komandas pienesums Latvijas hokejam ir ļoti liels.

Ozoliņš, kurš par vienu no Sējēja palīgiem tika apstiprināts pagājušā gada rudenī, par hokejista karjeras beigām paziņoja 2014.gadā, kad tobrīd vēl bija Rīgas "Dinamo" kapteinis.

Tieši 2013./2014.gada sezona arī bija pagaidām pēdējā reize, kad rīdzinieki spēlēja Gagarina kausa izcīņā. Turklāt iepriekšējā sezona bija sliktākā komandas pastāvēšanas vēsturē - tā palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Profesionālā hokejista karjeru Ozoliņš sāka 1990.gadā Rīgas "Dinamo" sastāvā, bet nākamā gada NHL draftā viņu ar 30.numuru izvēlējās Sanhosē "Sharks". Gadu vēlāk latvietis debitēja NHL, bet 1996.gadā kopā ar Kolorado "Avalanche" viņš izcīnīja Stenlija kausu.

Līdz 2008.gadam Ozoliņš pārstāvēja arī Karolīnas "Hurricanes", Floridas "Panthers", Anaheimas "Mighty Ducks" un Ņujorkas "Rangers" vienību.

Ozoliņš 2009.gadā atgriezās profesionālajā hokejā, pievienojoties Rīgas "Dinamo" komandai. Viņš tajā pavadīja nākamās trīs sezonas, 2012./2013.gada sezonā spēlēja Krievijas klubā Mitišču "Atlant", bet 2013.gadā atgriezās Rīgas komandā vēl uz vienu sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!