Foto: F64

Lai gan Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis atzinis, ka sezonas minimālo uzdevumu klubs nav izpildījis, viņš intervijai LA.lv kopumā padarīto vērtējis atzinīgi un prognozē turpināt sadarbību ar galveno treneri Ģirtu Ankipānu.

"Dinamieši" sezonu noslēdza viena soļu attālumā no izslēgšanas spēlēm, pēdējā regulārā čempionāta spēlē Maskavā piekāpjoties "CSKA". Uzvara šajā spēlē Rīgas komandai būtu ļāvusi izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tikties ar to pašu "CSKA" vienību.

“Padomes sēdē dosim oficiālo vērtējumu, bet mans skats ir pozitīvs. Minimālais uzdevums par iekļūšanu "play off "netika izpildīts, bet komanda bija laba un spēlēja atzīstami. Paši vainīgi, ka netikām – vajadzēja uzvarēt dažus mačus pret galvenajiem konkurentiem, taču sports ir sports. Mēģināsim, cik vien iespējams, saglabāt komandas sastāvu uz nākamo sezonu,” teica Savickis.

Padome lems arī par galvenā trenera Ģirta Ankipāna paveikto darbu. Lai gan sarunas ar treneri vēl neesot veiktas, Savickis uz viņa padarīto raugās pozitīvi.

“Trenerim izdevās motivēt komandu spēlēt uz savu spēju robežas, pārspējām meistarīgākas komandas ar pašaizliedzību un cīņu. Tai pat laikā dažās spēlēs arī neuzvarējām tad, kad vajadzēja uzvarēt," klāstīja Savickis.

Ankipāns komandu vada no 2017. gada septembra, kad kā kluba ģenerālmenedžeris aizstāja iepriekšējo galveno treneri Sandi Ozoliņu, kurš no amata atkāpās. Tobrīd gan Ankipāns pildīja pagaidu galvenā trenera pienākumus līdz kļuva par pastāvīgo komandas vadītāju pirms 2018./19. gada sezonas.

“Par to mēs domāsim, manuprāt, mums vajag meklēt ģenerālmenedžeri. Gribētu nodalīt abus šos amatus. Spēlētāju piesaistīšana – tas bija kolektīvs darbs, kurā iesaistījās arī valde un padome,” atzina Juris Savickis par Ankipānu, kurš turpinājis amatus apvienot.

"Dinamo" sezonai aizvadītais gads bija ievērojams kāpums, salīdzinot ar neveiksmēm 2017./18. gada sezonā. Tajā Rīgas komanda ar 50 punktiem 56 spēlēs ieņēma pēdējo, 13. vietu Rietumu konferencē.

"Uzlabojām visus virzienus – treneris, asistenti, labāk trāpījām ar leģionāriem, uzticējāmies jaunajiem spēlētājiem. Ļoti labi nostrādāja motivācija – uzvarējām vairākas spēles, kur, salīdzinot meistarības līmeni, nebija izredžu,” norādīja kluba padomes priekšsēdētājs.

Savickis gan nespēja vēl atbildēt, vai komanda varētu turpināt sadarbību ar zviedru Līnusu Videlu un kanādieti Metjū Majoni. Videls bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, izceļoties ar 24 vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm (48 punkti), kamēr Majone izdalīja visvairāk rezultatīvās piespēles. Kanādas hokejistam sezonas laikā 46 punkti - 11 vārti un 35 rezultatīvas piespēles.

“Tirgus mainās, ne tikai nauda spēle lomu. Tas atkarīgs arī no individuālas spēlētāja attieksmes, kur viņš grib spēlēt, kāds kolektīvs, kāda pilsēta. Ar viņiem runājuši vēl neesam, tikai zinu, ka viņiem patīk mūsu komandā," izteicās Savickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!