Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vadība uz vienības sniegumu aizvadītajā sezonā skatās pozitīvi, tāpēc centīsies arī uz nākamo sezonu saglabāt visu treneru sastāvu un komandas kodolu, izteicās AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Kā ziņots, "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem.

"Komanda visas sezonas garumā demonstrēja gana labu sniegumu, aizvadot daudzas ļoti labas spēles, kuras emocionāli bija augstā līmenī un mums, kluba vadībai, radīja lielu prieku," sezonas kopējo gaitu komentē Savickis. "Tajā pašā laikā, protams, bija daudz spēļu, kuras varējām uzvarēt, taču kaut kādu iemeslu dēļ tas nenotika."

"Kopumā sezonas sniegumu un sasniegtos rezultātus vērtējam pozitīvi, kā ar gaisa temperatūras vidējo rādītāju - nav pa siltu un nav pa aukstu," secinājis Savickis.

"Tāpēc mēģināsim saglabāt komandas kodolu arī uz nākamo sezonu," pavēstīja Savickis. "Kluba padome pamatā pozitīvi skatās arī uz treneru sastāva saglabāšanu. Man pašam tīri emocionāli šī gada komandas sastāva modelis ļoti patika. Šogad varbūt neizdevās dabūt optimālos ārzemniekus, jo tos, kurus bijām noskatījuši kā pirmos, pārpirka citi klubi, tostarp Nacionālajā hokeja līgā (NHL)."

Savickis prognozēja, ka nākamās sezonas griezumā komandas budžetā nav gaidāmas krasas pārmaiņas - materiālie resursi būs pieejami tādā pašā līmenī kā šogad.

Arī Savickis apstiprināja, ka no leģionāriem nākamajā sezonā komandā centīsies paturēt uzbrucējus Marcelu Hosu un Niklasu Luseniusu, kā arī vārtsargu Krisu Holtu, taču pie papildu citu spēlētāju piesaistes tiek rūpīgi tiek strādāts jau vairākus mēnešus.

Jau vēstīts, ka pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja septembrī traģiskajā aviokatastrofā bojāgājušajai Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!