Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" vadība vispirms vēlas apdomāties, bet tad uzsākt jauna galvenā trenera meklējumus, sarunā ar mediju "championat.com" atzina kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Ziņots, ka personīgu apstākļu dēļ "Dinamo" komandas galvenā trenera amatu negaidīti pametis Sergejs Zubovs. Piektdien komandu Čerepovecā pret "Severstaļ" komandu vadīs līdzšinējais Zubova asistents Valērijs Kuļibaba.

"Šobrīd komandu vada Valērijs Kuļibaba," sarunā ar mediju stāsta Savickis. "Tālāk mēs skatīsimies. Šobrīd galveno treneri nemeklējam. Mierīgi visu pārdomāsim. Konsultēsimies arī ar Zubovu, jo viņš ir ļoti labs treneris."

"Dinamo" komandas paziņojumā minēja, ka sadarbība pārtraukta pēc abpusējas vienošanās, bet lēmums pieņemts ģimenes apsvērumu dēļ. Savickis situāciju komentēja arī Krievijas medijam.

"Teiksim tā, ka tas nebija pilnībā negaidīti. Tas viss notika ģimenes apstākļu dēļ, un es nevēlētos to komentēt. Taču teikšu, ka Zubovs ir ļoti labs treneris, kurš izveidoja labu komandu. Mēs sadraudzējāmies. Kā atceraties, minimālais mērķis bija iekļūt "play-off". Viņš to faktiski ar mums sasniedza."

Šobrīd rīdzinieki, kurus Zubovs sāka vadīt pirms šīs sezonas, 20 spēlēs guvuši septiņas uzvaras pamatlaikā, vēl viens panākums ir pagarinājumā. Astoņi zaudējumi komandai ir pamatlaikā, bet pa divām neveiksmēm ir pagarinājumā un "bullīšos". Tādējādi 20 spēlēs Latvijas klubs ir ticis pie 20 punktiem. Rietumu konferences turnīra tabulā "dinamieši" ieņem astoto vietu.

45 gadus vecais Valērijs Kuļibaba 2020./2021. gada sezonā bija Rīgas "Dinamo" jauniešu komandas HK "Rīga" galvenais treneris, un viņa vadībā komanda startēja MHL čempionātā.

Pirms tam viņš kā galvenais treneris ir strādājis ar Latvijas čempionāta komandām "Zemgale" un "Liepājas Metalurgs-2", kā arī vadījis MHL B līgas vienību Kišiņevas "Platinau" un Krievijas trešās augstākās līgas klubu Ņižņijtagilas "Junior-Sputņik".

Kuļibaba bijis Latvijas klubu izlases galvenais treneris Baltijas kausa izcīņā un strādāja Latvijas izlases treneru korpusā pasaules čempionātā Slovākijā 2019. gadā. Savas spēlētāja karjeras laikā Valērijs Kuļibaba uzbrucēja pozīcijā spēlējis dažādos Latvijas klubos, kā arī Krievijā, Somijā un Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!