Foto: DELFI

Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" šobrīd Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kopvērtējuma tabulā nav jāskatās, bet gan katrā mačā ir jāatdod sevi laukumā un jākrāj punkti, pēc uzvaras pār Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan" sacīja rīdzinieku vārtsargs Jakubs Sedlāčeks.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien izbraukumā 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā pieveica Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan", izcīnot jau ceturto uzvaru pēc kārtas.

"Šī bija saspringta spēle. Mums vienmēr ar šo komandu ir sīvas cīņas - vieni vārti var izšķirt spēli. Tāpēc arī pēc pamatlaika bija neizšķirts 1:1. Mača sākums bija smags - ātri nonācām iedzinējos un nācās daudz spēlēt mazākumā, bijām zem spiediena," Rīgas klubs citē Sedlāčeks teikto. "Otrajā trešdaļā jau spēli uzlabojām, bet trešais periods bija ļoti interesants. Bija daudz momentu, kautiņi, sišanas, kamēr tiesnesis neredz. Labs un interesants hokejs."

Zīmīgi, ka šī Sedlāčekam bija atgriešanās spēle, jo iepriekšējos trīs mačos rīdzinieku vārtos stājās Jānis Kalniņš, kurš turklāt pirmdien nostāvēja "sausā" uzvarā pret Kazaņas "Ak Bars" (2:0).

"Biju nedaudz pārsteigts, ka vārtos šoreiz būs jāstāv man. Jānis iepriekšējās spēlēs vārtos bija lielisks. Taču esmu pateicīgs par sev doto iespēju un ir liels prieks, ka spējām izcīnīt uzvaru," norādīja Sedlāčeks.

"Mums ir jāturpina šādi spēlēt. Tabulā nav jāskatās, bet tikai jāatdod sevi laukumā un jākrāj punkti. Šobrīd esam uz laba viļņa un jādara viss, lai uz tā noturētos," uzsvēra čehu vārtsargs.

Pēc spēles Bratislavā "Dinamo" hokejisti nu dosies uz Horvātiju, kur viesosies pie Zagrebas "Medveščak". Savainojumu dēļ ar komandu šajā izbraukumā nav devušies divi rezultatīvākie spēlētāji Guntis Galviņš un Koltons Gilīss, kā arī vienības piektais rezultatīvākais spēlētājs Džastins Šags. Tāpat Rīgā palicis trenēties aizsargs Ēriks Ševčenko, bet vienības sastāvā izbraukuma sērijā iekļauti 14 uzbrucēji, astoņi aizsargi un trīs vārtsargi, kuru vidū ir arī jaunais ripu ķērājs Toms Tomovics.

Ar 29 punktiem 31 spēlē "Dinamo" ieņem pēdējo, 14., vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 17 punktus, bet 13.pozīcijā esošajai "Medveščak" zaudējot sešus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!