Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" nepieciešams noticēt saviem spēkiem un spējām uzvarēt, uzskata vienības vārtsargs Jakubs Sedlāčeks.

Jau vēstīts, ka zaudējumu vajātā Rīgas "Dinamo" komanda ceturtdien pirmoreiz šosezon iemeta vārtus trešajā trešdaļā, tomēr viesos ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Minskas "Dinamo" vienībai.

"Šī bija ļoti smaga spēle. Pēdējā laikā gan tādas mums ir vairākas. Esam vīlušies, ka spējām izcīnīt tikai vienu punktu. Papildlaikā arī ātri zaudējām vārtus," Rīgas "Dinamo" citē Sedlāčeka izteikumus pēc dueļa.

Vārtsargs šajā mačā atvairīja 26 no 28 pretinieku metieniem, kamēr Rīgas "Dinamo" rēķinā fiksēti vien 14 metieni.

"Šī spēle nebija smagākā ne fiziski, ne morāli. Tā vienkārši bija ļoti grūta spēle. Abas komandas apzinās, ka šis ir ļoti principiāls mačs," paudis vārtsargs. "Mums jāturpina cīnīties. Šodien beidzot guvām vārtus trešajā trešdaļā. Vienkārši jānotic sev, ka spējam uzvarēt."

Vienīgos vārtus rīdzinieku rindās guva Dārziņš, izceļoties otrajā mačā pēc kārtas.

"Redzēju brīdi, kad Lauris iziet pret vārtsargu. Domāju tikai - jāgūst vārti. Mums bija vēl pietiekami daudz laika, lai spēli spētu uzvarēt jau pamatlaikā," stāstīja Sedlāčeks.

Šī bija vien otrā spēle šosezon, kurā Rīgas "Dinamo" tika pie kopvērtējuma punktiem un tā joprojām ir pēdējā vietā visā līgā. Vienība zaudējusi četros mačos pēc kārtas.

Tagad Latvijas komandu gaida trīs mājas spēļu sērija, kura tiks iesākta sestdien ar maču pret Novosibirskas "Sibirj".

"Šodien sniegums nebija slikts. Zaudējums papildlaikā nav tik ļoti nosodāms. Bet spēlēs, kurās esam guvuši tikai vienus vārtus, pie uzvaras tikt ir gandrīz neiespējami. Tā ir mūsu lielākā problēma," pauda Sedlāčeks.

Normunda Sējēja trenētā Rīgas "Dinamo" sezonu sākusi pagalam slikti, jo astoņos mačos ir izcīnīta tikai viena uzvara, kas komandu ar trim punktiem joprojām ierindo pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā. Šis ir sliktākais sezonas sākums vienības vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!