Foto: Mango

Normundam Sējējam Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pirmsākumos bijis plānots kļūt par Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Jūliusa Šuplera palīgu, intervijā žurnālam "Playboy" atklājis pašreizējais vienības ģenerālmenedžeris.

Sējējs Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžera pienākumus pildīja pirmajās četrās KHL sezonās, visus gadus palīdzot vienībai kvalificēties Gagarina kausa izcīņai.

Pirms pagājušās sezonas Sējējs pārgāja uz jaundibināto Čehijas komandu Prāgas "Lev", kurai arī palīdzēja iekļūt izslēgšanas spēlēs, tomēr šajā pavasarī līgums ar viņu netika pagarināts. Savukārt tagad viņš atkal atgriezies Rīgā.

"Bija sarunāts, ka es savākšu komandu, par treneri tiks iecelts Šuplers un es iešu viņam par palīgu," intervijā atklāja Sējējs. "Nu, es savācu to komandu, sakārtoju treniņnometnes, pārbaudes spēles, nodevu visas lietas un grasījos ķerties pie trenēšanas."

"Taču tad Viesturs [Koziols], kurš bija "Dinamo" prezidents, pēkšņi pateica: paliec par menedžeri, mēs atradīsim citu trenera asistentu," atcerējās ģenerālmenedžeris. "Man bija divas dienas laika apdomāt priekšlikumu, bija grūti izlemt, tomēr, tā kā sapratu, ka tā vieta jau jebkurā gadījumā tukša nepaliks, piedāvājumu pieņēmu."

Sējējs atzina, ka Rīgas "Dinamo" pirmajā sezonā bijuši visu laiku dārgākie leģionāri, jo toreiz Latvijas hokejisti vēl saņēmuši ievērojami mazākas algas.

"Lielākā daļa palika ārzemniekiem, un varējām paņemt labus spēlētājus ar adekvātu atalgojumu," stāstīja ģenerālmenedžeris. "Patlaban "Dinamo" tik daudz vairs nevar maksāt, jo ir kāpis arī vietējo spēlētāju atalgojums."

Sējējs atcerējās, ka ceturtajā sezonā tikai pēc papildu gājiena pie AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētāja Jura Savicka izdevies komandā iegūt Marcelu Hosu, kurš pēc tam bijis ļoti svarīgs spēlētājs.

"Pieejama bija viena naudas summa, bet viņš prasīja nedaudz vairāk. Gāju pie Jura Savicka un pierunāju viņu Hosu paņemt," stāstīja Sējējs. "Un beigās tieši Hosa "Dinamo" ievilka "play-off". Tas ir jāpasaka atklāti - nebūtu Hosas, mums nebūtu bijis nekāda "play-off", jo visās izšķirošās spēlēs rezultātu uzrādīja Hosas maiņa."

Tāpat Sējējs atklāja, ka viņam nesen zvanījis bijušais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio, kurš atzinis, ka tikai tagad izanalizējis savas kļūdas un sapratis, kā vajadzējis darīt Latvijas klubā.

"Galvenā bija komunikācija. Jo viņš no spēlētājiem prasīja baigo atdevi un tikai darbu, darbu, darbu," stāstīja ģenerālmenedžeris. "Viņam pietrūka viltības komunikācijā, psiholoģiskas pieejas spēlētājiem. Viņš bija ļoti tiešs un ļoti spītīgs."

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komandas ģenerālmenedžera funkcijas pagājušajā sezonā pildīja Juris Opuļskis, kurš pirms tam tādus pat pienākumus veica jaunatnes komandā "Rīga". Tomēr nupat aizvadītā sezona kļuva par pirmo, kurā "Dinamo" nespēja kvalificēties Gagarina kausam. Nedaudz revanšēties gan Latvijas klubam izdevās Cerību kausā, kļūstot par "labāko starp vājākajām vienībām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!