Foto: F64

Pēcspēles metienu sērija ir kā loterija, kurā Rīgas "Dinamo" hokejisti nespēj uzvarēt jau ceturtajā mačā pēc kārtas, pēc trešdien piedzīvotās kārtējās neveiksmes atzina Latvijas kluba galvenais treneris Normunds Sējējs.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" trešdien viesos ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos zaudēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo". Rīdzinieki "bullīšus" izpildīja jau ceturtajā mačā pēc kārtas un ceturto reizi zaudēja.

"Spēle bija laba, man patika puišu pašatdeve, jo viņi centās. Mēs bijām labi sagatavojušies," Sējēja teikto pēc cīņas citē Maskavas klubs. "Mums jau nav kur atkāpties, varam kāpt tikai uz augšu. Labi cīnījāmies, tāpēc žēl, ka beigās atkal mazliet pietrūka."

"Bullīši, bullīši, bullīši... Tā ir loterija, kurā mēs jau ceturto reizi pēc kārtas nevaram uzvarēt. Mēs tos trenējam treniņos, taču treniņā nav tā atbildība un stress, kādu spēlētāji izjūt spēles laikā. Teikšu tā, pagaidām mums (ar "bullīšiem" neiet, taču jāmet vārti pamatlaikā," norādīja Sējējs.

Tikmēr Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Sergejs Oreškins uzteica komandas spēlētāju saliedētību. "Visi viens par otru sitās, centās. Šobrīd mums ir grūti, taču lēnām lienam no bedres ārā. Spēlētāji saprot, ko no viņiem prasām".

Viņš norādīja, ka abas komandas nav izmantojušas daudz momentu. "Spēle bija dzīva, taču nerealizējām iespējas un puišiem psiholoģiski nav viegli. Kad spēle neiet, tas spēlētājus nospiež, taču mēs strādājam un lienam no šīs situācijas laikā," sacīja Oreškins.

Vēstīts, ka mājiniekiem punktu par rezultatīvu piespēli nopelnīja Karsums, kurš iepriekšējā Maskavas kluba spēlē palika rezervē, bet šoreiz maču sāka mājinieku pirmajā uzbrucēju virknējumā. Viņš nospēlēja 17 minūtes un 46 sekundes, četras reizes meta pa vārtiem, izdarīja piecus spēka paņēmienus un bloķēja trīs metienus.

Rīgas "Dinamo" KHL regulārajā čempionātā tagad piedzīvojusi septiņus zaudējumus pēc kārtas un ir pēdējā vietā visā līgā. Tiesa, rīdzinieki pēc punktiem ir panākuši Novokuzņeckas "Metallurg" komandu, taču Austrumu konferences pastarīte ir izcīnījusi vairāk uzvaras pamatlaikā.

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" ceturtdien aizvadīs viesos pret Maskavas apgabala "Vitjaz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!