Foto: F64

Kaut šoreiz veiksme bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" pusē, galvenais treneris Normunds Sējējs cer, ka azartu izdosies saglabāt arī līdz nākamajiem mačiem.

Rīgas "Dinamo" komanda kārtējā regulārā čempionāta mačā otrdien ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:0, 2:2) savā laukumā pieveica Minskas "Dinamo" hokejistus. Rīdzinieki iemeta divus vārtus pēdējās trijās minūtēs un priekšpēdējā sekundē izrāva uzvaru, pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju.

"Šim mačam gatavojāmies pamatīgi, jo Minskā zaudējām nevajadzīgu noraidījumu dēļ. Minska ir spēcīga vairākuma izspēlē, tāpēc nevajadzēja noraidīties," pēc mača pauda Sējējs. "Pirmais periods bija nervozs, jo visi gribēja pārtraukt zaudējumu sēriju. Pārtraukumā veicām nelielas korekcijas un spēle uzlabojās."

"Akcentējām uzmanību, ka pretinieki noslēdzošajā trešdaļā būs aktīvāki. Veiksme šoreiz bija mūsu pusē, cīnījās puiši līdz galam. Sen tādu spēli neesmu spēlējis," Sējējs teica par dramatiski izrauto uzvaru. "Cerams, saglabāsim tādu azartu arī nākamajās spēlēs. Tagad ir pauze, dabūsim mazliet atpūsties un patrenēties."

"Parasti spēles mums neizdevās nospēlēt labi visas 60 minūtes. Šoreiz čaļi gāja līdz galam un cīnījās. Kaut kad zaudējumu sērijai bija jābeidzas," pauda treneris.

"Mūsu komanda nevar cerēt uz uzvaru, ja necīnās visas 60 minūtes. Bija labs spēles sākums, bet pēc tam nolūzām," teica Minskas "Dinamo" galvenais treneris Kreigs Vudkrofts. "Ja pretinieki grib uzvarēt vairāk nekā tu, viņi arī uzvar. Jāsaprot, ka šis ir KHL, šī ir spēcīga līga, uzvarēt var jebkurš."

Šī Rīgas "Dinamo" komandai bija pirmā spēle kopš leģendārā Sanda Ozoliņa pievienošanās treneru kolektīvam. Zaudējumu sērijas laikā vienība bija izcīnījusi četrus punktus par neveiksmēm pēcspēles metienu sērijās.

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs tieši pēc nedēļas, kad pret Ķīnas vienību Pekinas "Kuņluņ Red Star" uzsāks četru mājas spēļu sēriju, tomēr divi no šiem mačiem tiks aizvadīti Liepājā. Rīdziniekiem novembrī būs vien divas izbraukuma spēles.

Pēc otrdienas uzvaras Rīgas "Dinamo" komanda izkļuvusi no pēdējās vietas līgā, jo izdevies apsteigt Novokuzņeckas "Metallurg" hokejistus. Šosezon Latvijas vienība tikusi pie 18 punktiem 26 spēlēs un no Rietumu konferences astotās vietas, kas nodrošina iespēju spēlēt Gagarina kausa izcīņā, rīdzinieki joprojām atpaliek 22 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!