Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē cieta zaudējumu, jo neizturēja Jaroslavļas "Lokomotiv" mača tempu, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs.

Jau vēstīts, ka "Dinamo", uzsākot šīs sezonas tālāko un ilgāko izbraukumu, pirmdien viesos ar 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) piekāpās "Lokomotiv" komandai, kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

"Dinamo" labā vārtus guva Miķelis Rēdlihs, kurš izcēlās jau mača otrajā minūtē.

"Paveicās ātri iemest vārtus, taču pēc tam "Lokomtiv" kāpināja tempu, bet mēs mēģinājām tikt līdzi. Neslikti aizsargājāmies, bet pēc tam bija pāris kļūdas savā zonā un arī noraidījumi," pēcspēles preses konferencē teica Sējējs.

"Dinamo" šajā mačā izpildīja 25 metienus pa pretinieku vārtiem, kamēr pa Jāņa Kalniņa sargātajiem vārtiem tika mestas 47 ripas, no kurām trīs sasniedza savu mērķi.

"Ņemot vērā augsto tempu, neizturējām un ielaidām divus vārtus. Beigās bija momenti un varējām izlīdzināt rezultātu, bet atkal kļūda atnesa trešos vārtus. Objektīvi pretinieki bija labāki," atzīmēja Sējējs.
Šajā spēlē pēc mēneša pārtraukuma laukumā atgriezās uzbrucējs Koltons Gilīss, kurš sadziedējis gūto savainojumu.

"Jutos labi, bet ne lieliski. Būs vajadzīgs kāds laiks, lai varētu teikt, ka jūtos lieliski. Kopumā šis vakars man bija labs, jo beidzot tiku spēlēt, ko nevarēju darīt savainojuma dēļ. Ceru, ka rīt jutīšos labi. Man vienmēr ir tā, ka nākamajā dienā saprotu, kā reaģē ķermenis. Pagaidām viss ir kārtībā un ceru, ka tā būs arī rīt," klubs citē Gīlisu.
Kanādiešu uzbrucējs secināja, ka spēle nav bijusi slikta.

""Lokomotiv" ir ļoti laba komanda ar lielisku spēli "forčekingā", kas mums bieži sagādāja problēmas. Viņi ļoti gudri prot iemest ripu zonā, zinot, ka ripa nonāks pie sava spēlētāja, kurš to uztver labā ātrumā. Jāsaka, ka mēs neuzvarējām pietiekami daudz divcīņas. Arī pašam, pēc ilgāka laika tiekot laukumā, neizdevās parādīt labāko sniegumu. Nākamajai jābūt labākai spēlei," teica Gīliss.

Arī pretinieku galvenais treneris Aleksejs Kudašovs uzteica rīdzinieku cīņassparu. "Rīgas komanda labi aizsargājās, bija grūti pret tādu spēlēt. Ar "Dinamo" vienmēr ir smagas spēles, un šoreiz nebija izņēmums," minēja Kudašovs.

"Dinamo" ar 42 punktiem 48 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 14 Rietumu konferences komandām, pirmajam astotniekam zaudējot 27 punktus, kamēr "Lokomotiv" ar 85 punktiem 48 mačos ir ceturtajā vietā.

Turpinājumā "Dinamo" viesosies arī Tālajos Austrumos un Ķīnā, bet Rīgā klubs atgriezīsies janvāra beigās, uzsākot priekšpēdējo mājas spēļu sēriju šosezon.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!