Foto: LETA
Latvijas klubā Rīgas "Dinamo" nākamajā sezonā varētu notikt sastāva atjaunošana, jo vairāki vietējie spēlētāji jau ilgu laiku nav spējuši sevi apliecināt. Tāpat vēl nav skaidrības par treneru sastāvu, jo Artim Ābolam un Ģirtam Ankipānam ir piedāvājumi strādāt citur, intervijā laikrakstam "Diena" sacīja komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Jau zināms, ka joprojām nav skaidrības par kluba nākotni. Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs vairākkārt izteicies, ka drīzumā vajadzētu būt jaunumiem par kluba dalību KHL nākamajā sezonā.

Tikmēr Sējējs jau sācis domāt par kluba sastāvu nākamajai sezonai. Sešiem spēlētājiem ar klubu turpinās līgums - vārtsargam Jakubam Sedlāčekam, aizsargam Krišjānim Rēdliham, uzbrucējiem Laurim Dārziņam, Robertam Bukartam, Rodrigo Ābolam un Brokam Troteram. Pieciem spēlētājiem izteikti kvalifikācijas līgumi - aizsargam Oskaram Cibuļskim, uzbrucējiem Mārim Bičevskim, Andrim Džeriņam, Mikam Indrašim un Kasparam Saulietim, saglabājot uz viņiem tiesības.

"Jebkurā gadījumā ir doma atsvaidzināt sastāvu. Ir spēlētāji, kuri ir komandā piecus, sešus vai pat septiņus gadus. Katru gadu mēs gaidām, ka varbūt viņi beidzot izšaus. Visu laiku gaidām, bet šāvieni ir tikai ar tukšām patronām, tāpēc gribam sastāvā ieplūdināt svaigas asinis. Tās ir tikai manas domas, bet, manuprāt, jau pagājušajā vasarā sastāvā vajadzēja atstāt uzbrucējus Lauri Bajarunu un Artūru Ozoliņu. Treneri lēma citādi, jo uzskatīja, ka ilggadējie Dinamo spēlētāji ir nedaudz labāki. Tad man bija jautājums – cik labi būtu Bajaruns un Ozoliņš, ja viņi būtu Dinamo pavadījuši tik ilgu laiku," prātoja Sējējs.

Tikmēr līdzšinējais Rīgas "Dinamo" treneri Artis Ābols un Ģirts Ankipāns esot saņēmuši piedāvājumus no citiem KHL klubiem. Baumo, ka Artis Ābols dodas par galvenā trenera palīgu uz Toljati "Lada", bet Ģirts Ankipāns – uz Ņižņijnovgorodas "Torpedo" par palīgu Pēterim Skudram.

"Par Toljati variantu man nav oficiāla apstiprinājuma. Ja reiz ir piedāvājums un tāda ir izvēle, tad manis pēc lai tā būtu. Ģirts Ankipāns bija pie manis atbraucis. Izstāstīja, ka ir interesants piedāvājums, taču negribot aiz sevis aizcirst durvis. Es viņu saprotu, tāpēc teicu: brauc, strādā, un tad jau skatīsimies, kā viss attīstīsies," "Dienai" stāstīja Sējējs, kurš piebilda, ka tādā gadījumā tiks meklēts treneris no ārzemēm, jo nav tāda līmeņa vietējā speciālista, kurš varētu "stūrēt" komandu.

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris intervija laikā pārmeta jaunajiem spēlētājiem nevēlēšanos strādāt papildus un uzlabot savas prasmes, lai arī klubs piedāvā šādas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!