Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar Čerepovecas "Severstaļ" trešajā trešdaļā, pieņemot nevajadzīgus lēmumus, pati sev sarežģījusi dzīvi, tomēr kopumā rezultāts bija labs, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs.

Kā vēstīts, Rīgas "Dinamo" hokejisti savā 2017. gada pirmajā mačā otrdien ar rezultātu 5:2 (3:0, 2:0, 0:2) mājās sagrāva Čerepovecas "Severstaļ".

"Gatavojāmies, ka pretinieki spēlēs aktīvi un arī mēs vēlējāmies aktīvi sākt maču - likām uzsvaru, ka svarīgi pirmajiem gūt vārtus, lai būtu emocijas un psiholoģiskais pārsvars. Guvām trīs vārtus un spēle atraisījās," pēc mača pauda Sējējs. "Trešajā trešdaļā ar nevajadzīgiem lēmumiem sarežģījām dzīvi, bet grūti noturēt spēlētājus, kad rezultāts ir 5:0 un katrs grib gūt punktus."

Sējējs atzina, ka treneri vēlējušies trešajā trešdaļā laist laukumā jaunos Imantu Ļeščovu un Nikolaju Jeļisejevu, tomēr jau pirms tās prognozēts, ka komanda tajā vairs nespēs saglabāt labo sniegumu. "Pēc diviem periodiem jau paredzēju, ka trešajā ies grūti, tāpēc negribēju likt spēlētājus zem sitiena. Visi centās arī trešajā trešdaļā, bet zemapziņa patraucēja. Tomēr jebkurā gadījumā spēle bija laba un izpildījām to, uz ko likām akcentu."

"Šodien aizvadījām divus labus periodus. Trešajā trešdaļā jau sākām kaut ko citu domāt. Bijām 5:0 vadībā un nedaudz atslābinājāmies. Bet kopumā vērtēju spēli ļoti labi," Rīgas "Dinamo" komanda citē jauno uzbrucēju Georgu Golovkovu, kuram šī pēc savainojuma sadziedēšanas bija piektā spēle šosezon. "Ar katru spēli jūtos labāk. Katrā spēlē ir vieglāk un sāku atrast savu vietu laukumā."

"Mums ir uzstādījums katru maču aizvadīt kā finālu, tomēr šoreiz divus periodus tīri zaudējām," atzina "Severstaļ" galvenais treneris Aleksandrs Guļavcevs. "Nezinu kāpēc, bet rīdziniekiem bija lielāka vēlēšanās. Izskatās, ka izgājām laukumā ar domu, ka jau esam uzvarējuši. Jā "Dinamo" labi strādāja vairākums, bet to viņi paši nopelnīja."

"Trešajā trešdaļā komanda parādīja, ka var spēlēt, darbojoties aktīvi, pelnot pretiniekiem noraidījumus. Tomēr nepieciešams cīnīties visu maču. Nevaru paspiest puišiem roku, ka mačs tika zaudēts ar cīņu," teica viesu treneris.

Turpinājumā rīdzinieki ceturtdien un sestdien aizvadīs vēl divus maču savā laukumā, uzņemot līgas vicelīderi un spēcīgāko komandu - Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA. Pēc tam vienība dosies sezonas tālākajā izbraukuma sērijā.

Abas otrdienas pretinieces ieņem pēdējās vietas Rietumu konferencē. "Dinamo" ar 42 punktiem 45 spēlēs ir pēdējā 14 komandu konkurencē, kamēr "Severstaļ" vienība 44 mačos guvusi par deviņiem punktiem vairāk un ir pozīciju augstāk.

Pirmajam astotniekam rīdzinieki zaudē 27, bet "Severstaļ" - 18 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!