Foto: F64

Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", kas jau labu laiku ir zaudējusi iekļūt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīrā, motivēt ir grūti, tomēr treneri cenšas to darīt, izteicās rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" savā noslēdzošajā šīs sezonas izbraukuma mačā ar 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) piekāpās Kazahstānas klubam Astanas "Baris", ciešot trešo neveiksmi pēc kārtas.

"Uzvarēja tā komanda, kas iemeta vārtus. Mums ar vārtu gūšanu klājas grūti, lai gan nebija sliktas iespējas, vārtus gūt mums neizdevās," Astanas klubs citē Sējēja teikto. "Komandu motivēt ir grūti, bet cenšamies to darīt."

Rīgas "Dinamo" komandas treneru kolektīvu rudenī papildināja leģendārais aizsargs Sandis Ozoliņš, kas uz brīdi uzlaboja arī vienības rezultātus.

"Ozoliņš trenera darbā iejuties ļoti labi, viņš strādā ar aizsargiem. Tieši par šīs pozīcijas hokejistiem viņš maču laikā ir atbildīgs. Ozoliņš ļoti labi saprot, kuru spēlētāju attiecīgā brīdī laist laukumā," uzsvēra Sējējs.

Tikmēr "Baris" galvenais treneris Eduards Zankovecs atzina, ka no šī mača sagaidījis daudz vārtu guvumu.

"Nebijām noskaņojušies tam, ka šajā spēlē tiks gūti tikai vieni vārti. Parasti šādi mači ir diezgan sarežģīti, tomēr esam priecīgi, ka spējām iegūt trīs punktus," izteicās speciālists.

Savukārt Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Koltons Gilīss sacīja, ka rīdzinieki svētdien demonstrējuši gana solīdu sniegumu.

"Izveidojām momentus, bet kā zināms par momentu izveidošanu uzvaras nepiešķir. Nedrīkst pret tādu komandu pelnīt noraidījumus. Viņu vairākums ir apbrīnojams. Kopumā cīnījāmies labi, lai arī laika zonas maiņa nedaudz patraucēja šajā izbraukumā," Rīgas klubs citē Gilīsa teikto.

Latvijas komandu tagad gaida pārtraukums, bet sezonas noslēdzošos mačus tā aizvadīs 16. un 18. februārī "Arēnā Rīga", kad būs jātiekas ar attiecīgi Toljati "Lada" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

"Sezona ir jānoslēdz cienīgi. Būs iespēja spēlēt mājās un mums ir jāparāda labākā spēle, neskatoties tabulā. Tagad būs neliels pārtraukums, kas patiešām arī ir vajadzīgs, lai savestu kārtībā ķermeni. Ir bijušas smagas spēles. Uz sezonas noslēdzošajiem mačiem ir jābūt pilnībā gataviem parādīt labāko sniegumu un gūt vārtus," uzsvēra Gilīss.

Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 58 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp Rietumu konferences 14 komandām un jau labu laiku zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu, turklāt arī pēc sezonas noslēguma saglabās noslēdzošo vietu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!