Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā pret Hantimansijskas "Jugra" ilgi iešūpojusies, tomēr labi, ka izdevies gūt uzvaru, pēc mača teica rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs.

Rīgas "Dinamo", kas ir zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu, otrdien savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica "Jugra", tiekot pie savas trešās uzvaras pēc kārtas.

"Brīdinājām, ka pretinieks būs ātrs, spēlēs aktīvi. Mazliet neizdevās spēles sākums, ilgi iešūpojāmies, bet pēc tam iespēlējāmies un radījām momentus," preses konferencē teica Sējējs. "Trešajā trešdaļā beidzot iemetām, bet sekoja noraidījumi un vismaz divus punktus pie ne pārāk izteiksmīgas spēles nopelnījām."

Šajā mačā Rīgas klubam uzvaru nodrošināja krievu hokejista Filipa Toluzakova precīzais "bullītis", turklāt viņa rēķinā arī rezultatīva piespēle vienīgo vārtu guvumā. Uzbrucējs pēdējo piecu maču laikā pamanījies izcelties jau ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, lai gan sezonā kopumā bijis mazrezultatīvs.

"Laikam Toluzakovam ir vēlme sevi apliecināt. Neteikšu, ka pilnīgi viss apmierina, bet viņš vismaz cenšas un rada momentus," sacīja Sējējs.

Savukārt "Jugra" galvenais treneris Andrejs Razins izteicās, ka meistarībā šī bijusi Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) spēle.

"Kustības ziņā spēle patika, bet meistarībā tas bija VHL līmeņa mačs. Žēl, ka pie tāda momentu skaita abām komandām bija slikta realizācija, bet bija arī pāris pozitīvas lietas, piemēram, tas, ka apspēlējāmies. Arī pagarinājums bija noderīgs," teica speciālists.

Ceturtdien rīdzinieki spēkosies ar Astanas "Baris", bet sestdien tiksies ar Jekaterinburgas "Avtomobilist". Februāra pirmajā nedēļā "Dinamo" sezonas pēdējā izbraukumā tiksies ar šīm pašām komandām, bet pēc nedēļas pauzes mēneša vidū savā laukumā uzņems Toljati "Lada" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik", pret kuru 18.datumā tiks noslēgta sezona.

"Dinamo" septiņus mačus pirms sezonas beigām ar 52 punktiem 53 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 14 Rietumu konferences vienībām. Priekšpēdējā vietā esošā Maskavas "Spartak" ir astoņu punktu attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!