Foto: Publicitātes foto

Septembrī Latvijas Televīzija uzsāks jaunu projektu – raidījumu un pārraižu ciklu "Teātris.zip", demonstrējot labākos Latvijas teātru iestudējumu ierakstus, kā arī ierakstot 19 jaunas izrādes, portālu "Delfi" informē LTV pārstāvji.

Laikā no 2012. gada septembra līdz 2013. gada jūnijam LTV1 būs iespēja redzēt 39 dažādu laiku labākos Latvijas teātru izrāžu ierakstus. Tās būs izrādes, kas iekļautas Latvijas kultūras kanonā, kā arī iestudējumi, kas uzskatāmi par sava laika zīmēm. Tāpat šajā teātra sezonā paredzēts ierakstīt 19 izrādes, kas ir ļoti liels skaits, salīdzinot ar to, kāds bija pēdējos gados.

Divas sestdienas mēnesī arhīvā esošās izrādes Latvijas Televīzija demonstrēs sasaistē ar diskusiju studijā gan televīzijā, gan internetā. Raidījuma dalībnieki būs izrādes veidotāji, eksperti un skatītāji, raidījumu vadīs žurnālists un Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Cikla "Teātris.zip" pirmajā raidījumā 1. septembrī plkst. 21:15 piedalīsies Latvijas teātru aktieri, režisori, un skatītāji. Raidījums iepazīstinās skatītājus ar projekta ideju, tiekoties ar šī brīža Latvijas teātra mākslas izcilībām.

Sezonas ietvaros paredzēts demonstrēt arī vairākas izrādes bērniem – jau 3.septembrī, uzsākot jauno mācību gadu tiešraidē no Dailes teātra tiks demonstrēta izrāde "Punktiņa un Antons".

Projekts "Teātris.zip" tiek realizēts ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!