Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā pret Jaroslavļas "Lokomotiv" pēc piektās pēcspēles soda metienu sērijas Rīgas "Dinamo" hokejisti paši pieteikušies mest "bullīšus", pēc uzvaras spēlētāju aukstasinību uzteic rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs.

Vēstīts, ka "Dinamo" regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ceturtdien ar rezultātu 3:2 (2:2, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) rekordgarā pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Lokomotiv" komandu, uzvaras "bullīti" realizējot Džastinam Šagam.

Abas vienības pēcspēles metienu sērijā kopā izpildīja 36 metienus, kas ir jauns līgas rekords. Pirms četriem gadiem Sanktpēterburgas SKA un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" mačā pēcspēles metienu sērijā kopā tika izpildīti 30 metieni.

"Sākumā pirmajās piecās sērijās es teicu, kuram jāmet, vadoties no tā, kurš labāk "bullīšus" izpilda treniņos, tos iemetot regulāri. Bet pēc tam jau puiši pieteicās paši, skatījāmies, kurš psiholoģiski noturīgāks. Bija, kas atteicās. Vai Nikolajs Jeļisejevs treniņos labi met? Jā, viņam sanāk. Šags? Nebiju par viņu pārāk pārliecināts, bet tehnikas viņam pietiek, iemest var. Vai kādreiz spēlētāja karjerā ir kas tāds bijis? Neatceros, taču mūsu laikā šķiet vārtsargi bija švakāki un viņiem bija mazāki kājsargi," smejot sacīja Sējējs, kuram piekrita arī pretinieku komandas treneris Aleksejs Kudašovs.

Treneris atzīst, ka komanda spēli iesākusi labi, taču pēc muļķīga noraidījuma un pēc tam arī kļūdas uzreiz tika ielaisti divi vārti.

"Labi, ka pēc tam vairākumā divus vārtus atspēlējām. Otrajā periodā divas reizes pārkāpām skaitlisko sastāvu, tāpēc turpinājums mums bija saraustīts. Brīnumaini, ka laukumā abas reizes izlēca viens un tas pats spēlētājs. Labi, ka beigās nospēlējām droši, bez kļūdām," atzīmēja Sējējs.

Pēc traumas izārstēšanas "Dinamo" rindās šajā spēlē atgriezās aizsargs Georgijs Pujacs, bet vēl savainojumus dziedē Oskars Cibuļskis un Krišjānis Rēdlihs. Savukārt Edgars Kulda vairs nav savainoto spēlētāju sarakstā, bet šai spēlei netika pieteikts.

"Par Kuldu un Cibuļski nevaru pateikt, kad varētu atgriezties, bet Krišjānis Rēdlihs, iespējams, varēs spēlēt jau svētdien pret "Vitjaz". Jebkurā gadījumā, viņš dosies mūsu nākamajā izbraukumā," atklāja Sējējs.

Tikmēr pretinieku komandas galvenais treneris Kudrašovs uzsvēra šī mača sīvo gaitu. "Mums šī bija ceturtā cīņa ik pēc dienas, bet beigas jūs paši redzējāt, tas bija "bullīšu" maratons," secināja Kudrašovs.

Rīdzinieki aizvada trīs mājas spēļu sēriju, kuru iesāka pirmdien ar 2:4 zaudējot Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo". Savukārt svētdien Rīgas klubs savā laukumā uzņems Maskavas apgabala "Vitjaz".

"Dinamo" sezonu sākuši neveiksmīgi, jo 16 mačos ir izcīnītas tikai trīs uzvaras un astoņi unkti. No astotās pozīcijas Rietumu konferencē "Dinamo" atpaliek jau par 19 punktiem, bet no pirmspēdējās vietas visā līgā viņus šķir trīs punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!