Foto: F64

Latvijas hokeja kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pieļāva rupjas un bezatbildīgas kļūdas, kas noveda pie zaudējuma, uzsver rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja klubs Rīgas "Dinamo" otrdien viesos ar rezultātu 3:4 (1:3, 2:0, 0:1) viesos piekāpās Čerepovecas "Severstaļ". Rīdzinieku labā divus vārtus guva Džastins Šags, bet vienu reizi precīzs bija Koltons Gilīss, kamēr ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Gints Meija. Tikmēr pretiniekiem izcēlās Igors Magogins, Maksims Truņovs, Jurijs Trubačovs un Dmitrijs Kagarlickis.

Maču Rīgas klubs iesāka ļoti neveiksmīgi, jo jau piektajā minūtē nonāca iedzinējos ar 0:2.

"Neskatoties uz to, ka bijām gatavojušies spēlei, ļoti slikti to iesākām. Jau gaidījām, ka "Severstaļ" savā laukumā ļoti labi spēlēs, jo lielāko daļu no punktiem iekrājuši tieši mājās. Uzdevums bija sākt spēli aktīvāk, bet pēc ielaistajiem vārtiem bija jau grūtāk," pēc mača teica Sējējs.

Tiesa, otrajā periodā rīdziniekiem izdevās panākt neizšķirtu 3:3, pēc kā Sējējs hokejistiem teicis, lai spēlē pacietīgi.

"Ir par daudz piecu minūšu laikā divreiz izlaist trīs pretiniekus pret mūsu diviem spēlētājiem un vienu pretinieku pret vārtsargu. Jādomā, ko iesākt ar šīm rupjajām un bezatbildīgajām kļūdām," secināja Sējējs.

Tikmēr rīdzinieku pirmo divu vārtu guvējs Šags šajā mačā pozitīvo atrod tajā, ka komandai labi izdevies atspēlēties.

"Spēli nācās sākt jau no 0:2. Acīmredzot, lai uzvarētu, izdarījām pārāk maz metienu un nebijām pietiekami aktīvi vārtu priekšā. Mūsu maiņa pēdējos mačos spēlē ļoti labi. Izdodas labi nospēlēt gan pieci pret pieci, gan vairākumā," klubs citē Šagu.

Nākamo spēli "Dinamo" komanda aizvadīs ceturtdien pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto KHL līderi Sanktpēterburgas SKA.

"Pagājušajā nedēļā jau pierādījām, ka varam spēlēt labi. Manuprāt, varam paņemt punktus Sanktpēterburgā. Šajā līgā visas komandas var apspēlēt jebkuru. Mača iznākumi ir neparedzami," skaidroja Šags.

Rīgas "Dinamo" joprojām ir pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā, jo šosezon 18 mačos ir izcīnītas tikai četras uzvaras un 11 punkti. Zīmīgi, ka konferencē pozīciju augstāk ir tieši "Severstaļ", taču viņiem ir 24 punkti 19 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!