Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" jaunajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā nu ir tikusi pie punkts, taču darbs neapstājas un tai ir jāturpina strādāt, pēc panākuma pār Ufas "Salavat Julajev" norādīja rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs.

Rīgas "Dinamo" otrdien savā KHL regulārā čempionāta ceturtajā mačā izbraukumā ar 3:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Salavat Julajev" hokejistus.

"Mums bija gana grūta situācija, jo pirmajās trīs spēlēs bijām cietuši tikai zaudējumus. Turklāt Latvijas izlase savā laukumā vēl nespēja iegūt ceļazīmi uz 2018.gada olimpiskajām spēlēm," Ufas klubs citē Sējēja teikto. "Astoņi Rīgas "Dinamo" hokejisti spēlēja valstsvienībā, kas radījis nelielu nogurumu, turklāt mentāli nebijām tajā labākajā stāvoklī."

"Tomēr centāmies komandu noskaņot mačam pret "Salvat Julajev". Šī spēle bija neslikta, spēlētājos bija cīņasspars, iemetām vārtus. Pamatlaika noslēgumā varbūt pietrūka nosvērtības un spēka. Nespējām spēli novest līdz galam, taču neko darīt. Labi sametām "bullīšus" un uzvarējām. Pirmie punkti nu ir iegūti un jāturpina strādāt," izteicās speciālists, kurš vienlaikus pilda arī kluba ģenerālmenedžera pienākumus.

Tikmēr rīdzinieku uzbrucējs Lauris Dārziņš pauda prieku par beidzot izcīnītajiem punktiem.

"Pēc uzvarām rodas pārliecība par saviem spēkiem - par savām sistēmām un taktiskajiem risinājumiem. Zinām, ka tas, ko esam trenējuši, strādā arī spēlē," Rīgas klubs citē Dārziņa sacīto. "Spēli iesākām labi, jau pirmajā trešdaļā veidojām momentus. Otrajā periodā bijām aktīvi, nopelnījām vairākumus, kurus arī pratām realizēt. Labi, ka guvām vārtus pirmie, nevis atsitāmies. Trešajā trešdaļā pretiniekam vairs nebija, ko zaudēt. Viņi aktīvāk uzbruka, vairāk riskēja. Ko tur daudz teikt - meistarīga komanda, kas prata atspēlēties."

"Sezonu iesākām neveiksmīgi, tad sekoja šis pārtraukums. Daži trenējās, bet daži bija ar izlasi. Protams, ļoti gribējām izcīnīt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm un tad ar pozitīvām emocijām atgriezties klubā. Centāmies, bet diemžēl nedaudz pietrūka. Rīgas "Dinamo" kolektīvs gan šogad ir lielisks - šeit nav iespējama slikta atmosfēra. Viens otru uzmundrina, pajoko. Tagad jāturpina izcīnīt punktus," kaujiniecisks bija Dārziņš.

Savukārt "Salavat Julajev" galvenais treneris Igoru Zaharkins, kura vadītā komanda piedzīvojusi ceturto zaudējumu pēdējos piecos mačos, izteicās, ka vienībai šobrīd trūkst konstruktīvas spēles.

"Vienība daudz strādā un met pa vārtiem, kā arī aizsargājas gana kvalitatīvi. Tomēr tas ir tikai darbs, kamēr mums nav konstruktīvas spēles, ko visi vēlamies redzēt," izteicās speciālists. "Puiši cīnās līdz galam. Žēl, ka jau otro maču pēc kārtas zaudējam pēcspēles metienu sērijā. Mēs tos trenējam, mums ir gana daudz meistarības un prasmīgi uzbrucēji, taču rezultāts ir tāds, kāds tas ir."

Ar astoņiem punktiem sešās spēlēs "Salavat Julajev" ieņem piekto vietu Austrumu konferencē. Savukārt Rīgas "Dinamo" ar diviem punktiem četros mačos pacēlusies uz 13.vietu Rietumu konferencē, tomēr apsteidz vienīgi Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo", kas pirmo spēli šosezon aizvada vien otrdienas vakarā.

Sezonas otrās izbraukuma sērijas turpinājumā rīdziniekiem ceturtdien būs jāspēkojas ar pašreizējo Gagarina kausa īpašnieku Magņitogorskas "Metallurg", bet svētdien gaidāms duelis pret Čeļabinskas "Traktor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!