Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" komandā nākamajā sezonā vairs nespēlēs zviedru vārtsargs Mikaēls Telkvists, taču paliks kanādiešu uzbrucējs Broks Troters un vārtsargs Kriss Holts, izdevumam "Sovetskij Sport" apstiprināja komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

"Nākamajā sezonā Telkvista mūsu komandā vairs nebūs," teica Sējējs. "Savukārt paliks otrs vārtsargs Kriss Holts, jo viņam ir līgums vēl uz gadu. Atlikušās brīvās vārtsargu vietas aizņems vietējie jaunie spēlētāji."

Kā ziņots, arī pats Telkvists Zviedrijas laikrakstam "Aftonbladet" atklāja, ka, visticamāk, nepaliks "Dinamo" komandā, jo klubam radušās finansiālas problēmas.

Par zviedru vārtsargu interesi jau izrādījušas KHL komandas Novosibirskas "Sibirj" un Minskas "Dinamo", kā arī Zviedrijas vienība Malmes "Redhawks".

Rīgas komandai bija līgums ar Troteru uz divām sezonām, un tagad tā veic pārrunas arī ar citiem ārvalstu hokejistiem.

"Tagad norit pārrunas ar četriem potenciālajiem kandidātiem. Līdz maija vidum pieņemsim galīgo lēmumu. Vairāk par pieciem ārzemniekiem mūsu komandā nebūs," uzsvēra Sējējs.

Jau vēstīts, ka Sējējs marta beigās izteicās, ka "Dinamo" vēlas pagarināt līgumu arī ar slovāku uzbrucēju Tomašu Suroviju.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" trešdien oficiāli parakstīja līgumu ar jauno galveno treneri somu Peku Rautakallio.

Rautakallio savas hokejista karjeras laikā trīs sezonas pavadīja arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un kļuva par pirmo somu, kurš piedalījies līgas Visu zvaigžņu spēlē.

Savukārt kā treneris Rautakallio līdz šim trenējis dažādas Somijas un Šveices komandas. Pēdējās divās sezonās soms vadīja savas dzimtenes vienību Pori "Assat", kura šosezon izcīnīja otro vietu regulārajā čempionātā, bet ceturtdaļfinālā ar 2-4 zaudēja Espo "Blues" vienībai.

Kā ziņots, Rautakallio palīgi nākamajā sezonā būs Artis Ābols un Viktors Ignatjevs, kuri jau šosezon strādāja Rīgas "Dinamo" treneru korpusā.

LETA jau ziņoja, ka bijušais "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers pievienojies Maskavas CSKA. Slovāku speciālists par Rīgas "Dinamo" galveno treneri strādāja kopš komandas izveidošanas 2008.gada vasarā. Visas trīs sezonas Latvijas klubs iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Šosezon Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!