Foto: F64

Iepriekšējā mačā piedzīvotais pamatīgais zaudējums pret Omskas "Avangard" licis treneriem pamatīgi sapurināt komandu, tāpēc spēlē pret Novokuzņeckas "Metallurg" spēlētāji laukumā devušies jau ar pavisam citu noskaņojumu, pēc piektdien aizvadītā mača atzina Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Normunds Sējējs.

Rīgas "Dinamo", noslēdzot trīs spēļu izbraukuma sēriju Austrumos, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pastarīšu duelī piektdien viesos ar 6:0 (1:0, 5:0, 0:0) sagrāva Novokuzņeckas "Metallurg" komandu, svinot pārliecinošāko uzvaru šajā sezonā.

"Pēc iepriekšējā mača, kurā zaudējām ar 3:9, kārtīgi sapurinājām komandu, tāpēc šodien puiši izgāja laukumā jau ar pavisam citu noskaņojumu," atzina Sējējs.

"Ļoti labi, ka mēs pirmie guvām vārtus un izvirzījāmies vadībā, bet pēc tam jau veiksmīgi izmantojām un iemetām vārtus skaitliskajā vairākumā," uzvaras iemeslus norādīja treneris.

Rīgas komandā divas reizes izcēlās Miķelis Rēdlihs, bet pa vieniem vārtiem guva Krišjānis Rēdlihs, Gints Meija, Miks Indrašis un Edgars Kulda. Tikmēr "Dinamo" vārtsargs Jānis Kalniņš atvairīja 24 no 24 metieniem, otro reizi sezonā paliekot "sausā".

Kalniņu slavēja rīdzinieku sesto vārtu autors Kulda.

"Šodien bija laba spēle. Visas četras maiņas nospēlēja līmenī, liekas arī katra maiņa guva pa vārtiem. Jau ar spēles sākumu pildījām trenera norādījumus un spēle izdevās. Janka (Jānis Kalniņš) vārtos labi nostāvēja, kas vienmēr dod pārliecību," klubs citē Kuldas teikto.

Savu vārtu guvumā viņš uzteica maiņas partnerus. "Viņi izdarīja lielāko daļu darba. Georgs (Golovkovs) teicami nostrādāja "forčekā", bet (Nikolajs) Jeļisejevs uz sevi uzvilka aizsargus, kas man deva pietiekami daudz brīvības. Golovkovs ir ļoti labs spēlētājs. Protams, jūtams, ka viņš ilgi nav spēlējis, jo viņam bija ļoti nopietna trauma. Domāju, ka ar katru spēli būs arvien labāk. Šodien viņš arī izkāvās, parādīja raksturu," Kulda uzteica Golovkovu, kurš aizvadīja vien otro spēli "Dinamo" rindās.

Tikmēr Novokuzņeckas "Metallurg" galvenais treneris Sergejs Berdņikovs pēc cīņas bija sarūgtināts.

"Teicām, ka pretinieks vēlēsies revanšēties par iepriekšējo zaudējumu, taču hokejisti to neņēma vērā un mūs nedzirdēja. Atvainojos līdzjutējiem un šajā zaudējumā uzņemos vainu es sevīm," sacīja Krievijas kluba treneris. "Mums pietrūka spēles disciplīnas, bez kuras uzvarēt nevar. Zaudējām pelnīti, lai gan šī mums bija principiāla spēle."

Rīgas "Dinamo" un Novokuzņeckas "Metallurg" komandas ir līgas pastarītes. Rīdzinieki ar ar 37 punktiem 42 mačos ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 26 punktus. Savukārt "Metallurg" ar 30 punktiem 43 spēlēs ir vājākā vienība ne tikai Austrumos, bet arī visā līgā.

Rīgas "Dinamo" pēc Ziemassvētkiem, kurus komanda varēs sagaidīt mājās, vēl divas spēles būs jāaizvada pretinieku laukumā, taču tās jau būs krietni tuvāk, jo 26. un 27.decembrī būs jāspēlē Helsinkos pret "Jokerit". Savukārt nākamās mājas spēles "Dinamo" būs vien 2017.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!