Foto: LETA
Uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu šobrīd ir vismaz seši kandidāti, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Sporta studija 19:30" otrdien pastāstīja vienības ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Kā ziņots, otrdien par vienības atstāšanu oficiāli paziņoja slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, kurš Rīgas "Dinamo" komandu vadīja trīs sezonas.

"Zināju, ka viņš veic pārrunas ar vairākiem klubiem, un viņš to varēja darīt, jo līgums pēc šīs sezonas beidzās," Sējējs atzina, ka Šuplera lēmums vienībai nebija pārsteigums. "Gribējām, lai viņš paliek, un izteicām piedāvājumu pagarināt līgumu, tomēr tā ir viņa izvēle."

Sējējs atzina, ka šobrīd ir vismaz seši kandidāti uz galvenā trenera amatu.

"Tomēr nevaru nosaukt nevienu Latvijas pārstāvi, kurš šobrīd ir tik spēcīgs, ka varētu trenēt KHL komandu. Ļoti labi vērtēju Arta Ābola darbu, bet negribētos viņu pamest zem tanka un pēc pussezonas atlaist," Sējējs atzina, ka Ābolam pieredzi kā palīgam vajadzētu iekrāt vēl divas, trīs sezonas.

"Šobrīd nav uzstādījums no kuras valsts jābūt jaunajam trenerim, tomēr uzskatu, ka viņam jānāk no Eiropas vai vismaz jābūt ar Eiropas hokeja pieredzi. No Kanādas treneriem vienīgi Deivs Kings pierādījis sevi Eiropā," teica Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris, uzskatot, ka jaunajam galvenajam trenerim nevajadzēs maksāt vairāk nekā Šupleram. ""Dinamo" komanda ir izslavēta KHL un arī ārpus tā. Treneriem, kas tiecas strādāt KHL, Rīga ir labs atspēriena punkts, lai pēc tam pelnītu daudz vairāk. Tāpat Latvija pieprasīta Skandināvijas treneriem, kuriem līdz ar to nebūtu jādzīvo Krievijā. Mums vēl ir laiks padomāt, izvērtēt."

Jau vēstīts, ka, pēc Krievijas mediju rīcībā esošās informācijas, Šuplers drīzumā kļūs par Maskavas CSKA galveno treneri, taču zināms, ka viņa pakalpojumos ieinteresēta ir arī Maskavas "Spartak" komanda.

Jau ziņots, ka 60 gadus vecais Šuplers par Rīgas "Dinamo" galveno treneri strādā kopš komandas izveidošanas 2008.gada vasarā. Visas trīs sezonas Latvijas klubs iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Šosezon Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!