Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sāpīgu zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfināla trešajā spēlē sestdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas, ielaižot piecus vārtus septiņās minūtes otrā perioda otrajā pusē, ar 4:8 (1:2, 1:5,, 2:1) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv".

Foto galerija

Sērijā līdz četrām uzvarām "Dinamo" tagad zaudē ar 1-2, bet "Lokomotiv" komanda atguvusi sava laukuma priekšrocības.

Pirmā perioda sestajā minūtē Dāniels Čērnkvists vadībā izvirzīja "Lokomotiv", 12.minūtē Aleksandrs Ņiživijs izlīdzināja rezultātu, bet nedaudz vairāk par divām minūtēm pirms pirmā perioda beigām Jozefs Vasičeks atguva viesiem pārsvaru.

Otrā perioda devītajā minūtē Lauris Dārziņš izlīdzināja rezultātu, bet tad sekoja lūzums spēlē - septiņu minūšu laikā Čērnkvists, Pavols Demitra, Karels Rahuneks, vēlreiz Čērnkvists un Aleksandrs Gaļimovs panāca graujošo 2:7. "Lokomotiv" aizsargs Čērnkvists tādējādi sasniedza "hat trick".

Pēdējās trešdaļas sākumā Tomašs Surovijs un Miķelis Rēdlihs divus vārtus atguva, taču uz ko vairāk "Dinamo" šoreiz nespēja, bet divarpus minūtes pirms mača beigām Rahuneks vēl ripu raidīja tukšos "Dinamo" vārtos.

Pirms spēles

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, "Dinamo" sastāvs piedzīvojis nelielas izmaiņas. Spēlei nav pieteikts ceturtās maiņas uzbrucējs Juris Štāls, bet kā septītais aizsargs pieteikts Jēkabs Rēdlihs. Vārtos spēlēs sākumā bija Mikaēls Telkvists.

1.periods

Jau pirmajā uzbrukumā Rīgas "Dinamo" hokejisti prata radīt spriedzi pie pretinieku vārtiem, spēlētājiem pēc tiesneša svilpes iesaistoties arī pirmajos asumos. Laukuma saimnieki centās piekopt aktīvu spēles stilu, sagaidot sāncenšus jau pie viņu aizsardzības zonas zilās līnijas, tomēr bīstami momenti pie komandu vārtiem neradās. Laba saspēle ātrajā uzbrukumā padevās Jānis Spruktam un Ģirtam Ankipānam, tomēr precīzi "Lokomotiv" vārtos darbojās Dmitrijs Kočņevs. Tomēr drīz vien jau kārtējo reizi šajā sērijā nostrādāja "Lokomotiv" bīstamākais ierocis - metieni no zilās līnijas. Šoreiz ripa pēc iemetiena nonāca pie Černkvista, kurš ar spēcīgu raidījumu pārspēja savu tautieti Mikaēlu Telkvistu.

Laukuma saimnieki turpināja aktīvi meklēt iespējas uzbrukumiem, perioda vidū divas minūtes aizvadot arī skaitliskajā vairākumā. Tajā teicams uzbrukums padevās Rīgas "Dinamo", kad pēc Oskara Cibuļska un Marka Hartigana piespēlēm Ņiživijs nonāca aci pret aci ar Kočņevu, noguldīja vārtsargu uz ledus uz raidīja ripu jau tukšos pretinieku vārtos, atjaunot cīņas sākotnējo līdzsvaru. Pēc pāris minūtēm šī maiņa noorganizēja vēl vienu bīstamu uzbrukumu, tomēr Hartigana metiens no vārtu priekšas bija nesekmīgs.

Trešdaļas beigās rīdzinieki pēc Aināra Podziņa noraidījuma divas minūtes bija spiesti aizstāvēties mazākumā. Kopīgiem spēkiem izturējuši viesu spiedienu, ripa 18.minūtē tomēr nonāca bīstami tuvu Telkvista sargātajiem vārtiem, no kurienes to tīklā raidīja Vašičeks. Līdz trešdaļas beigām rezultāts vairs nemainījās.

2.periods

Otrās trešdaļas sākumā Rīgas "Dinamo" hokejisti vairākas reizes bīstami ieslidoja pretinieku aizsardzības zonā, taču izdevīgas metienu pozīcijas izkārtot neprata. Nedaudz vēlāk lielisku saspēli izveidoja Miķelis Rēdlihs un Dārziņš, taču Dārziņa metienu no asa leņķa pārliecinoši atsargāja Kočņevs. Kopumā uz laukuma valdīja izteikta bezkompromisa cīņa, taču trešdaļas devītajā minūtē divu minūšu noraidījumu izpelnījās Sergejs Žukovs, kas rīdziniekiem ļāva baudīt viena vīra pārsvaru. To ātri vārtu guvumā pārvērta Dārziņs, kurš ripu vārtu tuvajā stūrī raidīja pēc acīgas Miķeļa Rēdliha piespēles. Tiesa, "Lokomotiv" komandai vajadzēja tikai 28 sekundes, lai atkal izvirzītos vadībā - otro reizi spēlē Telkvistu pārspēja Černkvists.

Uzreiz pēc tam abas komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, taču veiksmīgāk savas iespējas izmantoja "Lokomotiv" komanda, kad Demitra pirmais piesteidzās pie vārtsarga atsistās ripas un panāca jau 4:2 viesu vienības labā. Drīz pēc tam Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers veica vārtsargu maiņu, Telkvista vietā uz laukuma sūtot Krisu Holtu. Mājinieki nākamās divas minūtes aizvadīja skaitliskajā vairākumā, taču neprata izmantot nevienu no daudzajām radītajām vārtu gūšanas iespējām. Ko nespēja Rīgas "Dinamo", to ātri vien izdarīja "Lokomotiv", kad ātrā uzbrukuma noslēgumā no zonas vidus vārtus guva Rahuneks.

Komandām spēlējot nepilnos sastāvos, Rīgas "Dinamo" ilgstoši atradās pretinieku aizsardzības zonā un vairākas reizes bīstami apdraudēja Kočņeva sargātos vārtus, taču līdz vārtu guvumam netika. Trešdaļas 17.minūtē divu minūšu noraidījums tika piešķirts Spruktam, un drīz vien rezultāts kļuva 6:2, kad savus trešos vārtus mačā ar spēcīgu tālšāvienu guva Černkvists. Mazliet vēlāk "Lokomotiv" guva vēl vienus vārtus - šoreiz ripu starp Holta kājsargiem tīklā raidīja Gaļimovs.

3.periods

Mača noslēdzošās 20 minūtes Rīgas "Dinamo" hokejisti uzsāka nemainīgi aktīvi un jau pēc nepilnām divām minūtēm tika atalgoti ar vārtu guvumu. Trešo reizi šajā spēlē rīdzinieki vārtus guva vairākumā, kad Ņiživija un Hartigana saspēli ar precīzu metienu noslēdza Surovijs. Līdzīga situācija atkārtojās arī trešdaļas piektajā minūtē - uz noraidīto soliņu devās Aleksejs Mihnovs, bet Miķelis Rēdlihs pēc aktīvas cīņas vārtu priekšā prata raidīt ripu Kočņeva sargātajos vārtos, samazinot rezultāta starpību līdz 4:7.

Drīz pēc tam īsā laikā pa divu minūšu noraidījumiem izpelnījās Jēkabs Rēdlihs un Sandis Ozoliņš, bet "Lokomotv" rindās identisku sodu saņēma Andrejs Subotins, taču rezultātu noraidījumi neietekmēja. Trešdaļas vidū laukuma saimniekiem bija iespēja gūt vēl vienus vārtus, taču pārliecinoši ripu pie ledus piespieda Kočņevs. Mazliet vēlāk Rīgas "Dinamo" atkal ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču pārāki šoreiz izrādījās "Lokomotiv" aizsargi un vārtsargs.

Divas ar pusi minūtes pirms mača beigām Holts tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču ripa uzreiz nonāca pie "Lokomotiv" spēlētājiem, un Barinka ar metienu pāri visam laukumam panāca mača beigu rezultātu - 8:4. Īsi pirms finālsvilpes abu vienību spēlētāji iesaistījās asā kautiņā, kurā visaktīvākie bija mājinieki Jēkabs Rēdlihs un Broks Troters un "Lokomotiv" kapteinis Rahuneks.

Jau ziņots, ka Gagarina kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" viesos ar 2:4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv", lai gan pēdējās trešdaļas vidū izvirzījās vadībā ar 2:1. Savukārt otrajā spēlē Jaroslavļā rīdziniekiem izdevās skaists revanšs - uzvara ar 5:3, lai gan pēc divām trešdaļām ar 3:2 vadībā bija "Lokomotiv".

Sērijas līdz četrām uzvarām nākamā spēle 14.martā atkal notiks "Arēnā Rīga", bet 16.martā komandas spēlēs Jaroslavļā.

Ja būs nepieciešams, tad sērijas līdz četrām uzvarām sestā spēle 18.martā būs Rīgas "Dinamo" laukumā, bet septītā spēle - 20.martā Jaroslavļā. Ja sērijā būs nepieciešamas vismaz sešas spēles, tad Rīgas "Dinamo" atkal radīsies problēmas ar spēlēšanu "Arēnā Rīga", jo šobrīd 18.martā "Arēnā Rīga" ir paredzēts gregoriāņu mūku dziedājumu iedvesmotās vācu grupas "Gregorian" koncerts. Rīgas "Dinamo" pagaidām nav komentējis, kur tiks aizvadīta 18.marta spēle.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:
#79 Mikael Tellqvist (#31 Chris Holt);
#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;
#2 Rodrigo Laviņš – #11 Kristaps Sotnieks;
#17 Aleksandrs Ņiživijs - #3 Mark Hartigan - #43 Tomaš Surovy;
#8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis;
#10 Lauris Dārziņš - #91 Brock Trotter – #19 Miķelis Rēdlihs;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš;
#29 Ainārs Podziņš – #37 Robert Petrovicky - #18 Andris Džeriņš;
#14 Jēkabs Rēdlihs.

Jaroslavļas "Lokomotiv" sastāvs:
#1 Dmitrij Kočņev (#35 Aleksandr Vjuhin);
#38 Pavol Demitra - #63 Josef Vašiček - #16 Andrej Subbotin;
#42 Mihal Barinka - #4 Karel Rahunek;
#24 Sergej Ostapčuk - #21 Genadij Čurilov - #11 Aleksandr Gaļimov;
#29 Daniel Tjernkvist - #74 Marat Kaļimuļin;
#34 Konstantin Rudenko - #12 Jori Lehtera - #94 Aleksandr Koroļuk;
#41 Aleksej Vasiļjev - #27 Sergej Žukov;
#8 Andrej Mihnov - #91 Daņiil Sobčenko - #17 Ivan Tkačenko, #83 Andrej Kirjuhin;
#81 Jurij Uričev.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!