Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas CSKA galveno treneri apstiprināts Krievijas hokeja leģenda Sergejs Fjodorovs, vēsta kluba paziņojums.

Fjodorovs galvenā trenera amatā nomainīs Igoru Ņikitinu, kurš aizvadītajā sezonā klubu aizveda līdz Gagarina kausa izcīņas finālam, kurā CSKA piekāpās Omskas "Avangard".

Fjodorovs CSKA klubā strādā kopš 2012. gada, kad bija ģenerālmenedžeris, bet kopš 2013. gada viņš ir kluba padomes loceklis. Savu profesionālo hokejista karjeru viņš 1986. gadā sāka tieši CSKA.

Fjodorovs pēdējo oficiālo spēli aizvadīja 2012.gada pavasarī, spēlējot Krievijas komandas Magņitogorskas "Metallurg" rindās. Uzbrucējs karjeras sākumā pārstāvēja citu Krievijas vienību Maskavas CSKA - no 1986. līdz 1990.gadam. Karjeras laikā Fjodorovs aizvadīja 18 sezonas NHL, piedaloties vairāk nekā 1400 spēlēs, kurās viņa kontā 535 vārti un 872 rezultatīvas piespēles. Uzbrucējs trīs reizes kļuvis par Stenlija kausa ieguvēju.

Krievijas izlases sastāvā viņš kļuvis par trīskārtēju pasaules čempionu, kā arī ieguvis sudraba un bronzas medaļas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!