Foto: F64

Pašreizējam Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Krievijas komandas Mitišču "Altant" vārtsargu trenerim Sergejam Naumovam patīk Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" šīs sezonas modelis, turklāt tas ir gana ātrs kustībā.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo", sākot savu otro jaunās sezonas mājas spēļu sēriju, otrdien ar rezultātu 4:2 uzvarēja "Atlant" un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju. Latvijas speciālists Naumovs iepriekš strādāja Ukrainas komandā Doņeckas "Donbass", taču valstī nestabilās situācijas dēļ nācās šo klubu pamest.

"Pirms sezonas bija sarunas ne tikai ar "Atlant", bet arī ar citām komandām, taču Mitišču vienības variants bija vispārliecinošākais," sarunā ar žurnālistiem sacīja Naumovs. "Komandā esmu iejuties labi, jo iepriekš ar visiem Mitišču kluba treneriem ir spēlēts kopā vai pret viņiem. Vienība mums šosezon ir arī gados jauna."

Naumovs uzsvēra, ka "Atlant" pārliecinošs pirmais numurs vārtos ir soms Ate Engrens, kurš gan nevar nospēlēt visas sezonas spēles, tāpēc iespēja tiek dota arī komandas otrajam numuram Dmitrijam Šikinam. Tiesa, Latvijas speciālists atturējās komentēt Rīgas "Dinamo" vārtus sargājošā pieredzējušā Edgara Masaļska un čeha Jakuba Sedlāčeka sniegumu.

"Šīs sezonas Rīgas "Dinamo" modelis man patīk - komanda ātri kustas. Protams, savā zonā mačā pret "Atlant" viņiem bija arī kļūdas, bet tās bija arī mums," piebilda Naumovs, kurš atklāja, ka līgums ar Mitišču komandu viņam noslēgts uz vienu sezonu.

Pagaidām "Atlant" ar astoņās spēlēs izcīnītiem astoņiem punktiem Rietumu konferencē atrodas vien 11.vietā, kamēr Rīgas "Dinamo" ar 11 punktiem ir septītie. Naumovs sacīja, ka gribējies, lai šīs sezonas sākums Mitišču klubam būtu bijis sekmīgāks, taču nav izdevies gūt uzvaru pret līdzvērtīgiem sāncenšiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!